U bevindt zich op:Actueel / Bekendmakingen en verordeningen

Bekendmakingen en verordeningen

Bekendmakingen zijn bijvoorbeeld verordeningen, bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen en verkeersbesluiten. 

Op de landelijke website overheid.nl staan alle bekendmakingen van de gemeente Tilburg. U kunt eenvoudig sorteren op uw postcode of omgeving.

Verordeningen

Een verordening is een wetgevende regeling van de gemeente. Ze zijn door de raad van Tilburg vastgesteld en gaan over de regelgeving van gemeentelijke zaken. Verordeningen komen pas op overheid.nl als ze bekend zijn gemaakt en in werking zijn getreden.

In sommige verordeningen, bijv. de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), staan dingen waar alle burgers zich verplicht aan moeten houden. Aan andere verordeningen, bijv. de Subsidieverordening, kunnen rechten worden ontleend.

Een verordening zoeken op overheid.nl

Zoeken naar Tilburgse verordeningen kan via het kopje 'overheidsinformatie'. Daarna kiezen voor het kopje lokale wet- en regelgeving. Vul daarna bij 'zoek op locatie' uw postcode in. Bij 'zoek op woord of zinsdeel' vult u het woord 'verordening' in. Als de precieze titel van de verordening bekend is, kan die ook hier ingevuld worden. Bij invullen van alleen het woord verordening in combinatie met een Tilburgse postcode laat overheid.nl alle verordeningen van de gemeente Tilburg zien.

Gemeenteblad

Verordeningen staan ook in het (digitale) gemeenteblad. Op verzoek kan daar een print van gemaakt worden. Die is op te vragen via juridische.zaken@tilburg.nl.

E-mailservice

Wilt u berichten over uw buurt via e-mail ontvangen? Meld u dan aan bij de e-mailservice van overheid.nl. Dan krijgt u onder meer bericht over ruimtelijke plannen, verordeningen, omgevingsvergunningen en verkeersbesluiten in uw buurt.

App 'Over uw buurt'

De gratis app 'Over uw buurt' toont de actuele aanvragen voor de omgevingsvergunningen en verkeersbesluiten in uw buurt. Bijvoorbeeld aanvragen voor een dakkapel, een kapvergunning of een schutting. Download de app in de App Store of de Google Play Store onder de naam 'Over uw buurt'.

Omgevingsvergunningen en wegwerkzaamheden

Als de gemeente omgevingsvergunningen publiceert, staan die in de het huis-aan-huisblad de Tilburgse Koerier. In hun online archief zijn de kranten in pdf-formaat te lezen. Ook de wegwerkzaamheden staan in deze krant. Andere zogenoemde 'verplichte publicaties' (o.a. ruimtelijke plannen) staan op de website overheid.nl.