Doe mee

Op 1 januari 2020 is de pilot 'Doe mee in de wijken Noord en Groenewoud' geëindigd. Hiermee onderzocht de gemeente hoe inwoners met een uitkering beter ondersteund kunnen worden.

Uit onderzoek blijkt dat inwoners die lang in de bijstand zitten, zich vaker eenzaam en ongelukkig voelen. Dat moet anders kunnen. Daarom is in november 2018 is de proef gestart in de wijken Noord en Groenewoud. Het ging om inwoners met een bijstandsuitkering, die nog geen begeleiding kregen naar werk, geen re-integratietraject volgden en geen vrijwilligerswerk deden. De gemeente werkte samen met partners in de wijken, omdat zij beter weten waar de inwoners behoefte aan hebben en welke initiatieven er zijn. 

Wat is het resultaat van de pilot?

Er is veel informatie verkregen tijdens de pilot over wat werkt, en wat niet werkt in de begeleiding. Die informatie wordt door Tilburg University verwerkt in een onderzoeksrapport. In het eerste kwartaal van 2020 wordt deze rapportage aan het college en de gemeenteraad aangeboden. Dan worden de resultaten ook hier gedeeld.

Ik wil meer informatie; waar kan ik terecht?

Als u meer wilt weten over de pilot dan kunt u contact opnemen met de projectleider John Verstappen via e-mailadres john.verstappen@tilburg.nl.