Armhoefstraat

Het grootste deel van de Armhoefstraat (na de Pelgrimsweg) is een aantal jaar geleden opnieuw ingericht. De gemeente wil dit jaar het deel van de Armhoefstraat tussen Spoordijk en Pelgrimsweg, op een zelfde wijze herinrichten.

De bestaande bomen worden vervangen en onder de nieuwe bomen komt beplanting. In de weg komen nieuwe rode straatstenen (zie ander deel Armhoefstraat) en ook in de stoep komen nieuwe tegels. In de parkeervakken worden de gebakken straatstenen hergebruikt die nu ook al in de parkeervakken liggen.

Afgelopen voorjaar presenteerden wij op deze site de plannen. Wij hebben van meerdere bewoners goede reacties binnengekregen om het ontwerp nog beter te maken. De volgende punten hebben we aangepast in het ontwerp. 

  • De bomen zijn op verzoek van bewoners op andere locaties geplaatst;
  • De bochten bij de Pelgrimsweg en Spoordijk zijn beschermd door het plaatsen van extra groen;
  • Naast het fietspad aan de Spoordijk komt een taxistandplaats voor busjes die de kinderen van en naar school brengen;
  • Bij de school worden 4 parkeerplaatsen ingericht als kiss- en ridezone. Dit betekent dat de parkeerplaatsen tijdens haal- en brengtijden bedoelt zijn voor de ouders/verzorgers van de schoolgaande kinderen. Dit is echter geen plicht, dus mocht er een andere auto geparkeerd zijn, dan kan/zal hier niet op gehandhaafd worden.

Filmpje

Planning

De werkzaamheden starten op maandag 19 oktober 2020. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de werkzaamheden gereed zijn voor de kerstvakantie. 

Tijdelijke verkeersmaatregelen 

Een gedeelte van de Armhoefstraat zal hierdoor tijdelijk minder goed bereikbaar zijn. We zullen de school en woningen zoveel mogelijk bereikbaar houden via loopplanken.

Meer informatie

Als u meer informatie wilt of vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met projectleider Rogier Nota. Hij is tijdens werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013-5429861 en per e- mail: rogier.nota@tilburg.nl.

Ontwerp Armhoefstraat