Asfalt Noord

De gemeente Tilburg startte 19 september met het vervangen van het asfalt op de Heikantlaan, Stokhasseltlaan en de Vlashoflaan. Ook worden er nieuwe lussen aangebracht in het wegdek voor de verkeerslichten. De verwachting is dat alle werkzaamheden in april 2023 klaar zijn.

Planning

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken worden de totale werkzaamheden in negen fasen uitgevoerd. Iedere fase duurt globaal één week.

 
FasePeriodeWegvak
1Maandag 19 t/m woensdag 28 septemberHeikantlaan: tussen Midden-Brabantweg en Haendellaan (kant Bellinistraat)
2Donderdag 29 september t/m dinsdag 11 oktoberHeikantlaan: tussen Midden-Brabantweg en Haendellaan (kant voetbalvereniging Willem II)
3Woensdag 12 t/m dinsdag 25 oktoberHeikantlaan: tussen de Haendellaan en de Quirijnstoklaan (kant Schubertstraat)
4Zaterdag 15 en zondag 16 oktoberKruising Heikantlaan – Midden Brabantweg
5Woensdag 26 oktober t/m dinsdag 8 novemberHeikantlaan: tussen de Haendellaan en de Quirijnstoklaan (kant tankstation)
6Woensdag 9 t/m dinsdag 29 novemberStokhasseltlaan: tussen de Heikantlaan en de Componistenlaan
7Woensdag 30 november t/m vrijdag 23 decemberStokhasseltlaan: tussen de Componistenlaan en de Burgemeester Bechtweg
8Maandag 13 t/m vrijdag 24 maart 2023Vlashoflaan: tussen de Stokhasseltlaan en de Borodinstraat
9Maandag 27 maart t/m donderdag 6 april 2023Vlashoflaan: tussen de Borodinstraat en Hazennest West

Aannemer Heijmans streeft ernaar om zoveel mogelijk doordeweeks te werken. Mocht dit door onvoorziene omstandigheden of het weer niet mogelijk zijn dan wordt er ook in de avonduren of eventueel in het weekend gewerkt. Als dat het geval is, informeert Heijmans de aanwonenden hierover.

Heikantlaan fase 2

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Tijdens de werkzaamheden is het deel van de weg waar gewerkt wordt afgesloten. Het autoverkeer en fietsers worden omgeleid. Op de Heikantlaan blijven de rijbanen aan de kant waar niet gewerkt gewoon te gebruiken. Ook de woningen in directe omgeving blijven bereikbaar.

Welke omleidingsroutes zijn er?

Vanaf de Midden-Brabantweg kan het verkeer via de Heikantlaan de wijk uitrijden. Het is niet mogelijk om vanaf Midden-Brabantweg de Heikantlaan in te rijden. Het verkeer richting de Stokhasseltlaan en de wijken Heikant en Quirijnstok kan rijden via de Midden-Brabantweg, Burgemeester Bechtweg, De Baggerweg en de Sweelincklaan en Vlashoflaan.

Extra fietsoversteek

Ook voor het fietsverkeer zijn verschillende routes beschikbaar. Deze zijn te herkennen aan de roze bordjes. Ook is er een extra fietsoversteek bij de Stokhasseltlaan, waar fietsers tijdens werktijden kunnen oversteken onder begeleiding van een verkeersregelaar.

Mogelijke overlast

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kunnen omwonenden enige overlast hebben, zoals geluidsoverlast als er de grote machines nodig zijn voor de werkzaamheden. Uiteraard probeert de aannemer dit tot een minimum te beperken.

Meer informatie

Voor meer informatie over werkzaamheden van de gemeente Tilburg kijkt u op www.tilburg.nl/wegwerkzaamheden (zoeken op straatnaam).