Beneluxlaan

De Beneluxlaan, het deel van de Rueckertbaan tot aan de Wandelboslaan, wordt duurzaam heringericht.  Het werk begint maandag 4 oktober 2021.

Ook de volgende zijstraten van de Beneluxlaan worden meegenomen: de Schiphollaan, Kastrupstraat en de Luchthavenlaan. De openbare ruimte wordt volledig vernieuwd, waarbij een groot gedeelte van het riool wordt vervangen. Ook komt er meer ruimte voor groen en wateropvang in de straten. Zo is de openbare ruimte weer toekomstbestendig en bestand tegen extreme weersomstandigheden. Afhankelijk van het weer duurt het werk t/m mei 2022.

Projectleider Ilse van Rijsbergen vertelt in onderstaande video wat de aandachtspunten zijn binnen het project en hoe deze uitgewerkt kunnen worden. 

Bekijk de video over de herinrichting van de Beneluxlaan via YouTube.

Bomen

In het gebied dat op de schop gaat, staan 139 bomen. Het uitgangspunt van de gemeente is om die zoveel mogelijk te behouden. Een aantal bomen heeft echter een slechte conditie en een levensverwachting van minder dan 5 jaar. Daarom  worden deze bomen nu vervangen. Daarnaast moeten een aantal bomen gekapt worden om de nieuwe inrichting van de straat aan te kunnen leggen. In totaal vervangt de gemeente 36 bomen en worden er 9 extra bomen geplant. 

De gemeente heeft een omgevingsvergunning voor het verwijderen van deze bomen aangevraagd. Die staat op overheid.nl.

Inwoners kunnen via deze site tilburg.nl binnen zes weken na publicatie van dit besluit digitaal bezwaar maken (zoekterm: bezwaar). Daarvoor is DigiD nodig. Schritelijk bezwaar indienen kan ook via: Gemeente Tilburg, T.a.v. Juridische Zaken, Postbus 90155, 5000 LH Tilburg.

Definitief ontwerp

In oktober 2020 zijn inwoners geïnformeerd over het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van de Beneluxlaan. Inwonwers konden via een enquête feedback geven. Meer dan 100 van de aangeschreven bewoners reageerden. Hieronder staat het definitief ontwerp.

Bekijk het definitieve ontwerp(PDF, 4,8 MB).

Planning

Om de bereikbaarheid en de doorstroming van het verkeer van het gebied zo optimaal mogelijk te houden voert de aannemer Den Ouden Groep het werk uit in 3 fasen:

  • Wandelboslaan tot Baden Powellaan Oktober t/m december 2021
  • Baden Powellaan tot Lage Witsiebaan Januari t/m april 2022
  • Lage Witsiebaan tot Rueckertbaan Maart t/m april 2022

Inloopavond

Voor de start van de werkzaamheden in een deelgebied organiseert de aannemer per deelgebied een inloopavond. Tijdens deze avond horen bewoners meer over de fasering, planning en bereikbaarheid van het betreffende gebied. Ook is er de gelegenheid om vragen te stellen. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen wordt dit een fysieke of een digitale bijeenkomst. Omwonenden ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Overige informatie

Bewoners en ondernemers worden tussentijds op de hoogte gebracht van het proces en eventuele wijzigingen. Zo zal steeds tijdig worden aangegeven hoe de omleidingsroutes eruit komen te zien. De meest actuele informatie wordt op deze pagina gedeeld. 

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stuur een e-mail