Glasvezel

Midden-BrabantGlas legt een glasvezelnetwerk aan, onder andere in het buitengebied van Tilburg.

De werkzaamheden in het buitengebied van Loven wordt afgerond. Maandag 18 december start de aanleg van glasvezel in Haaren. de werkzaamheden duren ongeveer 8 weken. De aannemer informeert de bedrijven en bewoners over de werkzaamheden.

Dit netwerk loopt vanaf ‘s-Hertogenbosch tot aan de A27 en van de Maas tot aan de Belgische grens. In het buitengebied en bedrijventerreinen Udenhout en Loven van Tilburg komt ongeveer 66 km glasvezel. Glasvezel is een dunne, sterke draad van glas die signalen snel over grote afstanden kan versturen. Het kan gaan om telefonie, internet en televisie. De gemeente en Midden-BrabantGlas hebben afspraken gemaakt over de uitvoering van de aanleg. Zij doen er alles aan om de aanleg zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wanneer Midden-BrabantGlas in de buurt komt, informeert zij de aanwonenden via een brief met meer informatie over de werkzaamheden.

Waarom glasvezel?

Voor de leefbaarheid en economische bedrijvigheid in het buitengebied van Tilburg is een goede 'verbinding' voor inwoners en ondernemers van groot belang. Dit maakt het lokale vestigingsklimaat voor bewoners en bedrijven aantrekkelijker. Dit heeft ook weer positief effect op de lokale economie, cultuur en maatschappij. In 2014 is de gemeente gestart met het aanleggen van glasvezel in de stad. Een aantal telecompartijen zijn in  2015 gestart met het verbeteren van hun kopernetwerk zodat de gemeente Tilburg voorzien wordt van breedbandinternet. Op dit moment is het beleid dat in principe alle nieuwbouwprojecten worden voorzien van een glasvezelaansluiting in de woning.

Wanneer start het werk?

Midden-BrabantGlas legt het glasvezelnetwerk in verschillende fasen en gebieden aan. In de afgelopen maanden is in het gebied Vossenberg gewerkt. Dit deelgebied is in zijn geheel afgerond. Vanaf 18 december zijn er werkzaamheden in het deelgebied Haaren. De werkzaamheden duren ongeveer 8 weken. Aannemer Spitters informeert de bedrijven/omwonenden over de werkzaamheden. Via onderstaande link kunt u op de kaart zien waar de werkzaamheden plaatsvinden.

Filmpje

Hoe dat in zijn werk gaat, het leggen van een glasvezelkabel? Je ziet in het in dit filmpje op YouTube.