U bevindt zich op:Actueel /Gebiedsontwikkeling / Glasvezel

Glasvezel

Midden-BrabantGlas legt een glasvezelnetwerk aan, onder andere in het buitengebied van Tilburg.

De werkzaamheden op het bedrijventerrein Vossenberg zijn gestart. Maandag 18 september start de aanleg van glasvezel in Loven buitengebied. De werkzaamheden duren ongeveer 6 weken. De aannemer informeert de bedrijven en bewoners over de werkzaamheden.

Dit netwerk loopt vanaf ‘s-Hertogenbosch tot aan de A27 en van de Maas tot aan de Belgische grens. In het buitengebied en bedrijventerreinen Udenhout en Loven van Tilburg komt ongeveer 66 km glasvezel. Glasvezel is een dunne, sterke draad van glas die signalen snel over grote afstanden kan versturen. Het kan gaan om telefonie, internet en televisie. De gemeente en Midden-BrabantGlas hebben afspraken gemaakt over de uitvoering van de aanleg. Zij doen er alles aan om de aanleg zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wanneer Midden-BrabantGlas in de buurt komt, informeert zij de aanwonenden via een brief met meer informatie over de werkzaamheden.

Waarom glasvezel?

Voor de leefbaarheid en economische bedrijvigheid in het buitengebied van Tilburg is een goede 'verbinding' voor inwoners en ondernemers van groot belang. Dit maakt het lokale vestigingsklimaat voor bewoners en bedrijven aantrekkelijker. Dit heeft ook weer positief effect op de lokale economie, cultuur en maatschappij. In 2014 is de gemeente gestart met het aanleggen van glasvezel in de stad. Een aantal telecompartijen zijn in  2015 gestart met het verbeteren van hun kopernetwerk zodat de gemeente Tilburg voorzien wordt van breedbandinternet. Op dit moment is het beleid dat in principe alle nieuwbouwprojecten worden voorzien van een glasvezelaansluiting in de woning.

Wanneer start het werk?

Midden-BrabantGlas legt het glasvezelnetwerk in verschillende fasen en gebieden aan. In de afgelopen maanden is het gebied Gilze en Rijen tot en met het zuidwesten van de Reeshof (inclusief Bredaseweg) gewerkt. Dit deelgebied is in zijn geheel afgerond. Vanaf 21 augustus starten de werkzaamheden in deelgebied Vossenberg. De werkzaamheden duren ongeveer 12 weken. Vanaf 16 oktober zal in Loven Buitengebied gestart worden met de werkzaamheden. Dit dit deelgebied zullen de werkzaamheden ongeveer 6 weken duren. Aannemer Spitters informeert de bedrijven/omwonenden over de werkzaamheden. Via onderstaande link kunt u op de kaart zien waar de werkzaamheden plaatsvinden.