Karel Doormanlaan

De Karel Doormanlaan en de Generaal Pattonstraat gaan op de schop voor groot onderhoud. Er wordt o.a. gewerkt aan de rijbaan en het riool.

Wat gaan we doen?

De opknapbeurt bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Het vernieuwen van de rijbaan, parkeervakken en stoep
  • Het vernieuwen van het groen
  • Het vervangen van het riool.*

*De voortuinen in de Karel Doormanlaan liggen op grond die eigendom is van de gemeente. Onder deze voortuinen ligt het riool. Het nieuwe riool komt onder het wegdek te liggen. De voortuinen en de bomen langs de kant van de weg kunnen blijven.

Klimaatadaptatie

Het aanpakken van het groen in de wijk houdt ook in dat we de omgeving ‘klimaat adaptief’ maken. Dit betekent dat we maatregelen nemen om de straten voor te bereiden op het weer van de toekomst, zoals extreme regenbuien en hete zomers. Groen zorgt namelijk voor meer schaduw en verkoeling dan stenen. Verder wordt het regenwater opgevangen in de groene, lager gelegen plekken en onder de bestrating.

Inwoners kunnen zelf ook bijdragen aan een klimaatvriendelijke omgeving waar het prettig wonen is? Kijk voor meer informatie, inspiratie, tips op de website duurzamertilburg.nl.

Schetsontwerp

Het groot onderhoud betekent ook dat de openbare ruimte opnieuw wordt ingericht. Hiervoor is een schetsontwerp (tekening) gemaakt. Dat onderwerp kunt u hieronder bekijken of downloaden.

Er wordt 1 type wegverharding gebruikt. Hierdoor is het mogelijk dat de voortuinen en de bomen langs de weg behouden blijven.

Vragen of opmerkingen bij het schetsontwerp?

Het kan zijn dat u na het bekijken van deze website nog vragen of opmerkingen hebt. U kunt hiernaast een reactie geven voor het projectteam.