U bevindt zich op:Actueel /Gebiedsontwikkeling / Skaeve Huse

Skaeve Huse

Skaeve Huse is een woonproject voor bewoners die een woning huren bij een van de  Tilburgse woningcorporaties. Of recent ontruimd zijn uit een woning van een Tilburgse corporatie. Skaeve Huse is bedoeld voor bewoners die in hun oude woonsituatie structureel overlast veroorzaakten en die niet passen in andere vormen van begeleid wonen in Tilburg. Bewoners kunnen hier wonen zonder overlast te veroorzaken, indien nodig met begeleiding. Het project is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Tilburg, de woningcorporaties WonenBreburg, TIWOS en TBV Wonen, zorginstelling Traverse en de politie.

Rueckertbaan

Van 2009 tot 2015 stonden de Skaeve Huse aan de Apennijnenweg. Bij de start is afgesproken dat ze daar niet langer zouden blijven. Daarom is Skaeve Huse in juni 2015 verhuisd naar de Rueckertbaan in de wijk Het Zand.

Diverse instanties, de gemeente en buurtbewoners werken samen om de leefbaarheid en veiligheid in de omgeving van de nieuwe locatie te handhaven op het huidige niveau.

Uit onderzoek blijkt dat het project Skaeve Huse bijdraagt aan het terugdringen van woonoverlast en het tegengaan van dakloosheid.

Meer informatie over het project of heeft u vragen? Neem dan contact op met omgevingsmanager Tineke de Hoop via: tineke.de.hoop@tilburg.nl of via telefoonnummer 013-5428802.