Stadsrand Dalem Noord - Park Centraal

De bouw van Stadsrand Dalem Noord - Park Centraal is in volle gang. Het gaat om het gebied tussen de Burgemeester Letschertweg, de Middeldreef, de Renesselaan en de Dalemdreef. Hier komen de komende jaren ongeveer 360 eengezinswoningen met tuin. Streven is om de laatste woning in 2022 op te leveren.

Het plan

In het gebied Stadsrand Dalem Noord komt een mix van rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Het stedenbouwkundig plan is flexibel van opzet. Er wordt gewerkt met vastgestelde bouwvelden en vaste kaveldieptes. Afhankelijk van de vraag vanuit de markt kunnen verschillende woningtypes in zo'n bouwveld worden neergezet. Elk bouwveld moet bestaan uit een mix van woningtypes.

Inrichting openbare ruimte Park Centraal

Tussen de woonwijk en de Burgemeester Letschertweg is een grondwal geplaatst, gecombineerd met een geluidswal. Hierop zijn bomen en struiken geplant, zodat het onderdeel is van het landschap.

In het midden van het gebied komt een langwerpig buurtpark met speelvoorzieningen. Het park heeft wisselende breedtes.

In de woonwijk zijn er verschillende parkeerterreinen die zorgen voor voldoende parkeergelegenheid voor de bewoners en hun bezoek.

Plattegrond deelgebied 2 t/m 4

De bouw van fase 1 en 2 (deelgebied 1) is inmiddels gestart.

Meer informatie over de woningen en het plan staat op woneninparkcentraal.nl.