Blauwe ader Vlimmenhoefstraat en deel Stuivesantplein en de Mechtildisstraat

De gemeente wil in 2022 een extra riool aanleggen voor het opvangen van regenwater (blauwe ader) in de Vlimmenhoefstraat en een deel van het Stuivesantplein en de Mechtildisstraat.

Hieronder is op het kaartje te zien in welk deel de blauwe ader wordt aangelegd.

Extra aanpassingen

Om het extra regenwaterriool te kunnen aanleggen, moet de bestrating grotendeels worden opgebroken. Dit biedt de mogelijkheid om kleine wijzigingen door te voeren in de straat. Zo doet de gemeente enkele aanpassingen om rekening te houden met het veranderende klimaat. We hebben in Nederland namelijk steeds vaker te maken met hevige regenbuien, periodes van droogte en hoge temperaturen. Om het water tijdens de regenbuien goed te laten weg lopen, is het belangrijk om onze omgeving groener te maken. Het water kan dan via de plantvakken in de grond zakken waar het bij het grondwater komt. Daarnaast warmt groen minder snel op dan bestrating.

Definitief ontwerp

Begin 2021 zijn de wensen en opmerkingen vanuit de buurt over de huidige inrichting van het openbaar gebied opgehaald. Bekijk hieronder het definitief ontwerp .

Vervolg

Het definitief ontwerp wordt verder technisch uitgewerkt en er wordt een aannemer gezocht die de werkzaamheden gaat uitvoeren. De verwachting is dat de uitvoering in 2022 plaatsvindt. Vooraf ontvangen omwonenden een bewonersbrief met meer informatie over de fasering en de planning.

Meer informatie

Heeft u nog vragen, dan kunt u van maandag tot en met donderdag contact opnemen met Frank Martens van de gemeente. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 - 542 83 87 en per e-mail frank.martens@tilburg.nl.