Blauwe ader Vlimmenhoefstraat en deel Stuivesantplein en de Mechtildisstraat

De gemeente wil in 2022 een extra riool aanleggen voor het opvangen van regenwater (blauwe ader) in de Vlimmenhoefstraat en een deel van het Stuivesantplein en de Mechtildisstraat.

Hieronder is op het kaartje te zien in welk deel de blauwe ader wordt aangelegd.

Extra aanpassingen

Om het extra regenwaterriool te kunnen aanleggen, moet de bestrating grotendeels worden opgebroken. Dit biedt de mogelijkheid om kleine wijzigingen door te voeren in de straat. Zo doet de gemeente enkele aanpassingen om rekening te houden met het veranderende klimaat. We hebben in Nederland namelijk steeds vaker te maken met hevige regenbuien, periodes van droogte en hoge temperaturen. Om het water tijdens de regenbuien goed te laten weg lopen, is het belangrijk om onze omgeving groener te maken. Het water kan dan via de plantvakken in de grond zakken waar het bij het grondwater komt. Daarnaast warmt groen minder snel op dan bestrating.

Voorlopig ontwerp

Begin 2021 zijn de wensen en opmerkingen vanuit de buurt over de huidige inrichting van het openbaar gebied opgehaald. Bekijk hieronder het voorlopig ontwerp en de wensen en opmerkingen vanuit de buurt.

Geveltuintje

Om de vergroening in uw straat helemaal compleet te maken, biedt de gemeente aan om de aanleg van een geveltuintje voor uw woning mee te nemen in dit project. U zorgt zelf voor de plantjes en het onderhoud. 

Reactie ontwerp en aanmelden geveltuintje

Graag horen we uw menig over het voorlopig ontwerp om zo tot een definitief ontwerp te komen. U kunt uw reactie, opmerkingen en vragen tot uiterlijk woensdag 12 mei mailen naar joost.megens@cleverland.nl. Graag ook uw adresgegevens toevoegen, zodat duidelijk is op welk deel van het project uw reactie van toepassing is. Via dit mailadres kunt u ook laten weten of u geïnteresseerd bent in een geveltuintje.

Vervolg 

De gemeente verzamelt de opmerkingen en bekijkt vervolgens of deze kunnen worden meegenomen in het definitieve ontwerp. De verwachting is dat we het definitief ontwerp in juli met u kunnen delen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen, dan kunt u van maandag tot en met donderdag contact opnemen met Frank Martens van de gemeente. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 - 542 83 87 en per e-mail frank.martens@tilburg.nl.