Hugo de Grootstraat

De gemeente is, samen met ontwerpbureau Burobol, aan het werk met het ontwerpen van de nieuwe inrichting van het plein aan de Hugo de Grootstraat.

De nieuwe inrichting moet in ieder geval klimaatbestendig worden en bijdragen aan spelen, bewegen en ontmoeten. Dat betekent dat er regenwater opgevangen kan worden en dat de stenen op het plein zoveel mogelijk vervangen worden door groen. Groen warmt namelijk minder snel op dan bestrating en de nieuwe bomen bieden schaduw op warme zomerdagen. Ook is er aandacht voor spelen en bewegen voor met name kinderen tot ongeveer 11 jaar.

Vorig jaar heeft de gemeente een pop-up park geplaatst op het plein aan de Hugo de Grootstraat. Op deze manier konden de bewoners proefdraaien en ideeën opdoen.

Definitief ontwerp

Het definitief ontwerp voor de Hugo de Grootstraat is klaar. De reacties op het voorlopig ontwerp zijn waar mogelijk verwerkt.

Vervolg project

Als alle enquêtes zijn verzameld, worden de stemmen geteld. De gemeente gaat per onderdeel voor de keuze die de meeste stemmen heeft gehad van de bewoners. Vervolgens maken we maandag 7 februari 2022 via deze pagina het definitief ontwerp bekend. Daarna gaat de gemeente op zoek naar een aannemer om de werkzaamheden uit te voeren.

De verwachting is dat de werkzaamheden na de zomervakantie 2022 starten. Voor de start van de werkzaamheden ontvangen de bewoners een bewonersbrief met meer informatie hierover.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over het project dan kunt u contact opnemen met de projectleider Bayram Küçük. Hij is maandag tot en met donderdag bereikbaar via het mailadres bayram.kucuk@tilburg.nl