U bevindt zich op: Actueel

Nieuwsoverzicht

Goud voor kantine in Drieburcht

10 april 2019

De kantine van Sportcomplex Drieburcht is bekroond met het Gouden certificaat 'gezondere Sportkantine'.

Binnen een uur naar Breda fietsen

10 april 2019

Tussen Tilburg en Breda komt een snelfietsroute, de F58. Die gaat deels over bestaande fietsroutes door Dorst en Rijen. De route krijgt overal asfalt en er zijn weinig obstakels.

Tilburg gezond. Vertel het ons...

09 april 2019

De gemeente wil graag met inwoners in gesprek over het onderwerp 'gezond in Tilburg'. Daarom worden gesprekstafels georganiseerd in april en mei. Inwoners kunnen zich daarvoor aanmelden.

Plannen voor Stadskwartier en Koningsplein

05 april 2019

Het college heeft deze week de voorlopige plannen vastgesteld voor het gebied Stadskwartier en het Koningsplein. Een van de ideeën is om het water van de Piushaven door te trekken naar de Koopvaardijstraat.

Tilburg-Waalwijk Logistieke Hotspot van Nederland

04 april 2019

In een enquête op initiatief van Logistiek.nl kreeg de regio Tilburg-Waalwijk de meeste stemmen van een panel logistieke experts. Op plaats twee eindigt Venlo-Venray.

10.000 nieuwe bomen en struiken in bossen De Blaak

03 april 2019

In de bossen van De Blaak, onderdeel van Stadsbos013, plant de Bosgroep Zuid Nederland de komende tijd 10.000 nieuwe bomen en struiken.

Jan Leyers wint E. du Perronprijs 2018

03 april 2019

Jan Leyers heeft de E. du Perronprijs 2018 gewonnen voor zijn boek Allah in Europa: reisverslag van een ongelovige. Hij krijgt de prijs, een bedrag van 2500 euro en een textielobject, op 16 april in de LocHal.

Lenin Bista te gast in kader van Shelter City

03 april 2019

Mensenrechtenverdediger Lenin Bista is tot eind juni te gast in Tilburg in het kader van Shelter City. Dit is een initiatief voor mensenrechtenactivisten die in hun thuisland bedreigd worden.

Gemeente stapt over op e-facturatie

03 april 2019

Leveranciers kunnen vanaf nu een e-factuur naar de gemeente sturen. Deze rekeningen worden sneller verwerkt en de kans op fouten is minimaal.

Zilveren legpenning voor Harry van Dijck

03 april 2019

Harry van Dijck ontving op 2 april de Zilveren Legpenning van de gemeente uit handen van locoburgemeester Esmah Lahlah. Hij kreeg de onderscheiding voor inzet voor kerngroep Platform Sociale Zekerheid Tilburg en de Vincentiusvereniging.