U bevindt zich op: Actueel

Nieuwsoverzicht

Nieuwe plannen Stappegoor

De Willem II kazerne
04 oktober 2019

Op het terrein van de Willem II kazerne zijn plannen voor een nieuwe basisschool en op het terrein van Intratuin komen sport- en onderwijsvoorzieningen. Deze en andere ontwikkelingen staan in de nieuwe plannen voor het gebied Stappegoor.

Extra aandacht voor heling

04 oktober 2019

De landelijke 'week van de veiligheid' is van 7 t/m 13 oktober. Deze week is er extra aandacht voor heling. Zo worden inwoners gewezen op het Digitaal Opkopers Register en krijgen ze tips over het registreren van hun kostbaarheden.

Boscafe op zondag 6 oktober

Bomen en bladeren in het bos, het zijn er veel
02 oktober 2019

Hoe zit het met het beheer van de bomen in de Tilburgse bossen? Is het veilig om er te wandelen of te fietsen? Dat onderwerp wordt behandeld in het boscafe op 6 oktober.

Rijbewijs online aanvragen vanaf 1 september

02 oktober 2019

Inwoners die hun rijbewijs moeten verlengen of willen uitbreiden met categorieën kunnen dat vanaf 1 september ook online doen. Ze hoeven dan maar 1 keer naar de stadswinkel. Het rijbewijs kan al na 2 dagen opgehaald worden.

Week tegen de eenzaamheid

Een meisje en een hond bij het raam
01 oktober 2019

Veel Tilburgse organisaties en vrijwilligers geven van 1 t/m 8 oktober extra aandacht aan eenzaamheid. Dit sluit aan bij het landelijke programma 'Eén tegen eenzaamheid'.

Nieuwe truckparking Vossenberg

Truckparking Vossenberg: ik heb een truck als een woning
01 oktober 2019

Er is een nieuwe parkeerplaats voor vrachtwagens, een truckparking, geopend aan de Theseusstraat op bedrijventerrein Vossenberg. Vanaf 2016 liep er een proef met een tijdelijke parking op het bedrijventerrein.

Iets doen tegen kindermishandeling

30 september 2019

De website zorgenomeenkind.nl helpt bij het herkennen en verhelpen van kindermishandeling. De site is onderdeel van de campagne 'Ook jij kunt iets doen'.

Sleuven graven straten Tilburg

Overzichtsfoto van de Tuinstraat
30 september 2019

In opdracht van Enexis / Brabant Water is een aannemer op 30 september begonnen met het graven van proefsleuven in de Nieuwlandstraat. Het graven van een proefsleuf geeft informatie over de situatie onder de grond.

Finale diabetes challenge 2020 in Tilburg

28 september 2019

180 Tilburgers deden dit jaar mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Zaterdag 28 september is de finaledag. Volgend jaar is de afsluiting van de challenge in Tilburg.

Gemeente Tilburg finalist Beste Overheidsorganisatie

27 september 2019

De gemeente Tilburg staat in de finale van de verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het jaar 2019. Dat werd vrijdagavond bekendgemaakt door de jury onder leiding van voorzitter Jan van Zanen.