U bevindt zich op: Actueel

Nieuwsoverzicht

Winnaars Textielactie

12 juni 2019

De gemeente organiseert speciale textielinzamelacties voor scholen en verengingen. De winnaars kregen 11 juni hun verdiende vergoeding van Ferry van Oosterwijk, afdelingshoofd van het BAT.

Fietsen voor goede doel

11 juni 2019

De gemeente Tilburg heeft het project ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’ ontwikkeld. Inwoners en werknemers in regio Tilburg kunnen fietskilometers maken waarmee ze direct bijdragen aan goede doelen.

Snelheids-spaarpot Kerkstraat Berkel-Enschot

07 juni 2019

Er komt een test met een zogenoemde 'belonings-snelheidsmeter' in de Kerkstraat in Berkel-Enschot. Als een automobilist zich netjes aan de maximum snelheid houdt, komt er een bedrag in een spaarpot.

Noodlokalen bij basisschool Rennevoirt

07 juni 2019

Basisschool Rennevoirt in Berkel-Enschot krijgt komend schooljaar 3 noodlokalen. Ze zijn nodig omdat de school te weinig klaslokalen heeft voor het huidige aantal leerlingen.

Plan van aanpak bomen Baroniebaan

07 juni 2019

Om de bomenlaan aan de Baroniebaan mooi en groen te houden is het nodig om 124 van de 700 bomen te verwijderen. Op die manier krijgt de rest voldoende ruimte.

Herindelingsadvies goedgekeurd

07 juni 2019

De gemeenteraden van Haaren, Oisterwijk, Vught, Boxtel en Tilburg hebben ingestemd met het herindelingsadvies voor Haaren. Het advies gaat via de provincie nu naar het ministerie.

Eerste taxikeurmerken uitgereikt

06 juni 2019

Wethouder Mario Jacobs reikte donderdag 6 juni de eerste Tilburgse taxikeurmerken uit aan 29 taxichauffeurs. Dit keurmerk moet de kwaliteit van het taxivervoer verbeteren.

Plannen voor 250 vrije sector huurhuizen

05 juni 2019

Tilburg en vermogensbeheerder Syntrus Achmea hebben op de Provada afgesproken om de komende 5 jaar minimaal 250 vrije sector huurhuizen te bouwen in de gemeente.

Controle van bomen in de gemeente

05 juni 2019

Rond half tien gisterenavond 4 juni brak het noodweer boven Tilburg los. De schade lijkt mee te vallen. Maar de bomen hebben wel wat te lijden gehad. Wat doet de gemeente qua controle?

Kandidaten nomineren voor vrijwilligersprijs

05 juni 2019

De gemeente reikt zoals elk jaar prijzen uit voor de vrijwilligers in de stad. Tilburgers kunnen tot 10 september kandidaten voordragen die volgens hen in aanmerking komen voor de prijs.