U bevindt zich op: Actueel

Nieuwsoverzicht

Nieuwe stoplichten Ringbaan-West

Straatnaambord Ringbaan-West
14 maart 2018

Er komen nieuwe verkeerslichten op Ringbaan-West. Ze komen op de kruispunten met de Baroniebaan en het Rooseveltplein. Het werk start op 19 maart om 09:00 uur.

Tilburg Trofee voor Toine van de Ven

Een foto van Toine van de ven met de Tilburg Trofee naast Erik de Ridder
13 maart 2018

Toine van de Ven van Capi Europe B.V. kreeg vrijdag 9 maart de Tilburg Trofee voor zijn ambassadeurschap op het gebied van reshoring en maatschappelijk werkgeverschap in Tilburg.

Gratis compost op compostdag 17 maart

Foto van compost scheppen op de compostdag
12 maart 2018

Inwoners van Tilburg kunnen zaterdag 17 maart gratis compost krijgen bij de milieustraten Albion en Hoolstraat. Met deze actie bedankt de gemeente inwoners voor het sorteren van groente-, fruit- en tuinafval (GFT).

Binnenkijken bij de zorgsector

ouderen met hulp
12 maart 2018

Het is de Week van Zorg en Welzijn. In heel Nederland openen zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren voor inwoners. Ook in Tilburg zijn er diverse activiteiten.

Nul-op-de-Meter woning in Ruynemanstraat

Foto van een Nul-op-de-Meter in de Ruynemanstraat
12 maart 2018

In de Ruynemanstraat is 10 maart een particuliere Nul-op-de-Meter (NOM) woning geopend. Het gaat om een huis dat jaarlijks evenveel energie opwekt als dat het gebruikt.

Bijenknooppunt op Landgoed Leijkant

Foto van kinderen die bloemenzaad inzaaien op Landgoed Leijkant
09 maart 2018

Op Landgoed Leijkant is een bijenknooppunt aangelegd. Op het landgoed zijn struiken geplant en de grond is ingezaaid met bloemzaad. Wilde bijen kunnen uit de bloemen en stuiken nectar en stuifmeel halen.

Participatieverklaring ondertekenen

Foto van statushouders die de participatieverklaring ondertekenen
09 maart 2018

120 statushouders ondertekenden vrijdag 9 maart een participatieverklaring. Zij hebben het Taal Oriëntatie en Participatie Programma (TOP-programma) met succes afgerond.

VN-doelen vertalen naar Tilburg

Foto van de bijeenkomst Een wereld te winnen
09 maart 2018

Meer aandacht in Tilburg voor armoede, schone energie, integratie, afvalhergebruik, duurzame productie en consumptie. Daar moet het gemeentebestuur de komende 4 jaar aan werken. Dat vindt het platform Een wereld te winnen.

Lichte stijging aantal voortijdig schoolverlaters

09 maart 2018

De voorlopige cijfers van de voortijdig schoolverlaters in het schooljaar 2016/2017 zijn op 8 maart door het ministerie openbaar gemaakt. Het aantal in Tilburg is licht gestegen.

Bigbelly’s tegen zwerfafval

foto van een bigbelly afvalbak bij de Heuvel
08 maart 2018

In de binnenstad van Tilburg staan vanaf 8 maart 5 nieuwe afvalbakken. De 'Bigbelly' heeft een ingebouwde pers en werkt op zonne-energie. De bakken moeten zorgen voor minder zwerfafval.