U bevindt zich op: Actueel

Nieuwsoverzicht

Tilburg start met Schuldenoffensief

Foto van een stel dat samen naar de papieren kijkt
26 januari 2018

De gemeente Tilburg geeft het startschot voor het Schuldenoffensief. Dit is er op gericht om toenemende schuldenproblematiek aan te pakken in Tilburg door verschillende projecten en pilots op te starten.

Samenwerken met en voor vluchtelingen

volle zaal tijdens bijeenkomst
25 januari 2018

Sinds 2015 is er hard gewerkt aan de opvang, integratie en participatie van vluchtelingen en statushouders. Tijdens een netwerkbijeenkomst op 25 januari bespraken de betrokken partijen hun werkwijze.

Nominatie Abdellah Meer Dan Handen prijs

Foto van vrijwilliger Abdellah Aknin
24 januari 2018

De Tilburgse vrijwilliger Abdellah Aknin is genomineerd voor de landelijke Meer Dan Handen vrijwilligersprijs. Abdellah is vrijwilliger bij de Weekendschool Tilburg. Daar geeft hij onder meer les en hij begeleidt leerlingen.

Subsidieregeling voor detailhandelsfonds

Foto van winkelcentrum Heyhoef
24 januari 2018

De gemeente Tilburg ondersteunt ondernemers- en winkeliersverenigingen met een bijdrage uit het detailhandelsfonds.

Vincents Tekenlokaal verhuist

22 januari 2018

Na 8 jaar in het Paleis Raadhuis verhuist Vincents Tekenlokaal eind februari naar Ontdekstation013 in de Spoorzone. Het museum dat erbij hoort blijft in het Paleis.

Koninklijke onderscheiding voor Mari van Iersel

Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Mari van Iersel
22 januari 2018

Mari van Iersel uit Udenhout kreeg op 19 januari een Koninklijke onderscheiding voor zijn vrijwilligerswerk voor de plaatselijke, regionale en landelijke bijenhoudersverenigingen.

Luchtkwaliteit Tilburg

Luchtfoto van Tilburg
19 januari 2018

Het RIVM onderzocht in opdracht van de gemeenteraad de luchtkwaliteit in Tilburg. De raad wilde weten of de luchtkwaliteit in Tilburg in de toekomst voldoet aan de advieswaarden van Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Officiële publicaties in Over uw buurt

Logo van advertentie app over uw buurt
19 januari 2018

De gemeente publiceert haar bekendmakingen op internet. Iedereen kan de bekendmakingen bekijken, via een app of e-mailservice. Dat kan via de app 'over uw buurt'.

Milieustraat Albion vanaf 3 april langer open

Foto van de entree Milieustraat Albion
19 januari 2018

De openingstijden van milieustraat Albion worden vanaf 3 april verruimd. De nieuwe openingstijden zijn maandag t/m zaterdag van 08:00-16:30 uur.

LoketZ Noord sluit tijdelijk

Foto van het interieur van Stadswinkel Noord
19 januari 2018

LoketZ Noord aan het Wagnerplein 101 sluit op maandag 22 januari. Het loket blijft dicht tot de opening van de nieuwe stadswinkel in Tilburg Noord. Dat is in april 2018.