U bevindt zich op: Actueel

Nieuwsoverzicht

Nieuwe roltrap en overkapping stalling Heuvel

Artist impression van de glazen overkapping bij de fietsenstalling op de Heuvel
09 februari 2018

De fietsenstalling op de Heuvel krijgt nieuwe rolpaden en een nieuwe roltrap. Om de trap en de rolpaden te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden komt er een glazen overkapping.

Herstructurering Groeseind klaar

Luchtfoto van de nieuwe wijk Groeseind
09 februari 2018

De herstructurering van de Tilburgse wijk Groeseind is klaar. Voorheen was dit een buurt met veel verouderde arbeiderswoningen. Nu is er een mix van koop- en huurwoningen. De herstructurering duurde 15 jaar.

Winnaars wedstrijd 'zuinig zijn op de aarde'

Foto van wethouder Berend de Vries en de prijswinnaars
09 februari 2018

De gemeente schreef eind 2017 een ontwerpwedstrijd uit om inwoners te motiveren mee te doen aan een betere leefwereld. De winnende ontwerpen staan op de wagens van het Brabants Afval Team (BAT). De winnaars zijn 8 februari bekendgemaakt.

Fietsvakken zorgen voor minder overlast

foto van geparkeerde fietsen in vak
08 februari 2018

De stallingsplekken voor fietsen in het centrum zijn een succes. In de vakken kunnen fietsers maximaal een uur parkeren. Hierdoor is er minder overlast van verkeerd gestalde fietsen.

Passende hulp bij schulden

foto van geld
08 februari 2018

Inwoners van Tilburg met problematische schulden krijgen vanaf 1 maart niet langer standaard beschermingsbewind als dit wordt aangevraagd bij de rechtbank.

Tilburg Trofee voor John Wauben

Foto van wethouder Marcelle Hendrickx die de Tilburg Trofee aan John Wauben geeft
08 februari 2018

John Wauben uit Gilze en Rijen kreeg 7 februari de Tilburg Trofee voor zijn bijzondere inzet als ketenmanager van het Zorg- en Veiligheidshuis in Tilburg.

Je alcoholgebruik op pauze?

Foto van wethouder Hans Kokke op de IKPas-poster
07 februari 2018

IKPas! is een landelijke actie om bewoners te stimuleren 30 of 40 dagen geen alcohol te drinken. De start van de 40-dagenvariant is op aswoensdag 14 februari. Wethouders Erik de Ridder en Hans Kokke en burgemeester Theo Weterings doen mee.

Verkeersquiz voor basisscholen Tilburg

Foto van fietsers op de vijfsprong in Tilburg
06 februari 2018

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft een online verkeersquiz gemaakt voor basisscholen. 6 Tilburgse scholen gaan deze quiz in februari doen. Ze spelen tegen elkaar.

Najaar 2018 betaald parkeren in Piushaven

Foto van de ijscoboer in de Piushaven
06 februari 2018

In de omgeving van de Piushaven wordt in het najaar 2018 betaald parkeren uitgebreid. Het tarief voor bezoekers wordt 1 euro per uur te betalen via de parkeer-app of met een kaartje uit de automaat.

Wegen dicht tijdens d'n Opstoet

Beeld uit de carnavalsoptocht
05 februari 2018

Tijdens de Tilburgse carnavalsoptocht (d'n Opstoet) op zondag 11 februari is een aantal wegen afgesloten tussen 12:00 en 20:00 uur. De route is hetzelfde als vorig jaar.