U bevindt zich op: Actueel

Nieuwsoverzicht

Samen werken aan gezonde bouwsector

22 december 2017

Het Stimuleringsfonds LerenWerken Regio Tilburg (StiFo) wil vraag en aanbod van personeel in de bouwsector gelijk houden. De gemeente ondersteunt dit initiatief.

Ieder kind naar school

Kinderen
21 december 2017

Tilburg gaat meer inzetten op preventie van schoolverzuim en op ondersteuning op maat voor kinderen die (dreigen) uit te vallen. Dit staat in het zogenoemde Thuiszitterspact.

Regionale dienstverlening werkgevers

21 december 2017

De 11 gemeenten en UWV in Midden-Brabant gaan de dienstverlening voor werkgevers samen uitvoeren. Tegelijkertijd verbeteren ze ook de verbinding met werkzoekenden.

Gebied Bakertand van Tilburg naar Goirle

20 december 2017

Het gebied Bakertand hoort vanaf 1 januari 2018 bij het grondgebied van de gemeente Goirle. Dat zijn Tilburg en Goirle samen overeengekomen. Ze ondertekenden op 20 december een overeenkomst.

Tilburg Trofee voor Wim Doors

18 december 2017

Wim Doors uit Berkel-Enschot kreeg op 16 december de Tilburg Trofee voor zijn jarenlange vrijwillige inzet als voorzitter van Stichting Cultureel Centrum De Schalm in Berkel-Enschot.

Herontwikkeling Pater van den Elsenplein

15 december 2017

Het Pater van den Elsenplein krijgt een nieuwe uitstraling. De gemeente en een projectontwikkelaar tekenden 15 december een overeenkomst voor de herontwikkeling van het plein.

Gemeenten kopen samen Wmo-Begeleiding in

15 december 2017

8 gemeenten in de regio Hart van Brabant kopen vanaf 1 januari 2019 samen de Wmo-zorg in. Op 14 december 2017 tekenden deze gemeenten hiertoe een bestuursakkoord.

Start bouw woningen Park Centraal

14 december 2017

De gemeente en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM gaven 13 december het startsein voor het Plan Park Centraal aan de westrand van Tilburg. Hier start de bouw van 56 koop- en huurwoningen.

ZuiderZwam gekweekt op 'gemeentelijke' koffieprut

13 december 2017

In het bedrijfsrestaurant van de gemeente worden sinds 13 december kroketten en bitterballen geserveerd die gemaakt zijn van oesterzwammen.

Heringericht Sint Annaplein officieel geopend

13 december 2017

Het opnieuw ingerichte Sint Annaplein is deze week officieel geopend. De opknapbeurt was een initiatief van ondernemers en buurtbewoners rond het plein.