U bevindt zich op: Actueel

Nieuwsoverzicht

Nieuwe Tilburgse sportwebsite

15 juni 2017

De sportwebsite van de gemeente is vernieuwd. Op sportintilburg.nl staat alle informatie over accommodaties en mogelijkheden op het gebied van sport.

Verduurzaming Stadskantoor 2

Stadskantoor 2
09 juni 2017

De gemeente gaat Stadskantoor 2 aan het Koningsplein verduurzamen. Het wordt een gebouw waarin alleen gebruikt wordt gemaakt van duurzame energiebronnen.

Subsidie voor aanleg groene daken

Een groen dak
06 juni 2017

De gemeente bevordert de aanleg van groene daken. Er is een regeling die Tilburgers financieel ondersteunt als ze een dergelijk dak willen aanleggen.

Binnenstad Tilburg volop in ontwikkeling

Passage Pieter Vreedeplein
01 juni 2017

In de binnenstad van Tilburg wordt hard gewerkt: aan logische looproutes, een nieuwe winkelstraat, de herinrichting en vergroening van het centrum het ontwerpen van nieuwe woningen.

Voetgangersapp helpt inwoners veilig oversteken

Voetgangers steken over bij het station
10 mei 2017

De gemeente startte 9 mei met een proef waarbij ouderen en mensen die slecht ter been zijn, een app kunnen gebruiken om veilig over te steken.

Stenen en tegels ruilen voor grond

Tuin met stenen
09 mei 2017

Inwoners kunnen op 13 mei een vierkante meter stenen of tegels uit hun tuin ruilen voor 190 liter tuingrond. Deze actie heet 'operatie steenbreek'.

Uitzichttoren Moerenburg-Koningshoeven

Gebied Moerenburg
08 mei 2017

Langs de A58 bij knooppunt De Baars komt een uitzichttoren. Vanaf die toren is het mogelijk om naar de natuurgebieden Moerenburg en Koningshoeven te kijken.

Aanpak wateroverlast Van Gilsstraat

Stratenmaker bestraat opnieuw
24 april 2017

De gemeente neemt maatregelen tegen wateroverlast door regen in de buurt van de Primus van Gilsstraat. In het gebied komt een extra riool, een zogeheten blauwe ader.

Nieuwe subsidieregeling groene daken

Groen dak op stadskantoor
21 april 2017

Tilburgers die een groen dak willen aanleggen kunnen vanaf juni 2017 subsidie krijgen. De regeling is bedoeld voor particulieren, woningcorporaties, verenigingen van eigenaren (VVE's), bedrijven, instellingen en ontwikkelaars.

Flexibeler hoogbouwbeleid voor maatwerk

Hoogbouw
21 april 2017

De gemeente heeft nieuw beleid voor de bouw van flats vastgesteld. Uitgangspunt blijft terughoudendheid in het toestaan van hoogbouw. Maar Tilburg wil flexibeler met plannen omgaan als ze iets toevoegen aan de omgeving.