U bevindt zich op: Actueel

Nieuwsoverzicht

Ideeën voor Landschapspark Pauwels

12 december 2017

Het natuurgebied tussen Tilburg Noord en Loon op Zand en tussen Huis ter Heide en de Brand wordt Landschapspark Pauwels genoemd. Een aantal partijen heeft de richting voor dit gebied gepresenteerd.

Tilburg pleit voor statiegeld

foto van plastic flessen
12 december 2017

Organisaties, bedrijven en overheden roepen de regering op om in 2018 statiegeld op alle PET-flessen en blikjes in te voeren. Gemeente Tilburg sluit zich bij deze alliantie aan.

Herbouw Sluis II Wilhelminakanaal

08 december 2017

Het ministerie van I&W, de provincie Noord-Brabant en de gemeente kiezen definitief voor de herbouw van Sluis II in het Wilhelminakanaal in Tilburg. Deze keus heeft volgens de betrokken partijen het meeste draagvlak in de omgeving.

Erfgoedtilburg.nl is online

08 december 2017

Op de website erfgoedtilburg.nl staat nieuws op erfgoedgebied in Tilburg. En er staat een erfgoedagenda op de site. De website is 6 december gelanceerd.

Zorgoppas voor kinderen die zorg nodig hebben

06 december 2017

Ouders of verzorgers van kinderen die zorg nodig hebben, kunnen binnenkort een beroep doen op een zogenoemde zorgoppas. Het initiatief komt voort uit de nieuwe Koers Samen met de Jeugd.

Winkelcentra krijgen opknapbeurt

06 december 2017

Diverse wijkwinkelcentra kregen of krijgen een opknapbeurt. Zo klinkt 15 december het startschot voor voor de aanpak van het Pater van den Elsenplein. En op 16 december is de heropening van het Paletplein.

Extra maatregelen Cityring en Bredaseweg

05 december 2017

Begin 2018 komen er op de Heuvelring, Schouwburgring en de Noordhoekring maatregelen die moeten zorgen voor een betere verkeersveiligheid op de Cityring. Ook de Bredaseweg wordt aangepakt.

Uitbreiding heide Stadsbos013

04 december 2017

De gemeente gaat heidegebied de Sijsten in Stadsbos013 uitbreiden. Dat is goed voor de biodiversiteit in het gebied: bijzondere planten en dieren profiteren ervan.

Zorgverzekering voor minima

01 december 2017

Tilburgers met een laag inkomen moeten goed verzekerd zijn tegen zorgkosten. Dat vindt de gemeente belangrijk. Daarom heeft ze een collectieve zorgverzekering afgesloten met CZ en VGZ.

Tilburg in Europees partnerschap Energie Transitie

01 december 2017

Tilburg vindt het belangrijk om grootschalig duurzame energie op te wekken en in te zetten op zogenoemde Nul-op-de-meter woningen. Tilburg zit daarom onder meer in het Europees Partnerschap Energie Transitie.