U bevindt zich op: Actueel

Nieuwsoverzicht

CrossCycle-app maakt fietsen comfortabeler

20 september 2017

Tilburg gaat de CrossCycle-app uitproberen. Als een fietser een kruispunt nadert, krijgt de verkeersinstallatie een seintje. Daardoor kan het stoplicht op het juiste moment op groen springen.

Sky Mirror onthuld

Sky Mirror
16 september 2017

Op het voorterrein van museum De Pont is 16 september het sculptuur Sky Mirror van de Britse kunstenaar Anish Kapoor onthuld. Het kunstwerk is een geschenk van een aantal partijen voor het 25-jarig jubileum van het museum.

Aanbesteding SK1 loopt vertraging op

Stadskantoor 1
19 juli 2017

De 2 bedrijven die hebben aanbesteed om de verbouwing van SK1 te doen, zitten boven het bedrag dan de gemeente als plafond heeft ingesteld. Dat betekent dat de aanbesteding op basis van de huidige inschrijvingen niet mogelijk is.

Alle peuters gelijke kansen

Peuters op de basisschool
10 juli 2017

Elke peuter tussen de 2,5 en 4 jaar heeft vanaf 1 januari 2018 recht op 11 uur voorschoolse educatie per week. Het verschil tussen peuterspeelzalen en kinderopvang vervalt vanaf die datum.

Wandelroutenetwerk Stadsbos013 geopend

05 juli 2017

Het wandelroutenetwerk in Stadsbos013 is op 5 juli officieel geopend door wethouder Mario Jacobs en kinderen van basisschool de Petteflet. Er zijn 5 wandelingen van tussen de 4 en de 6 kilometer.

Vertrouwensexperiment dit najaar van start

03 juli 2017

Tilburg wil onderzoeken wat het met bewoners in de bijstand doet als zij meer vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen. Dat doen we met het vertrouwensexperiment.

Lancering wandelroute-app Stadsbos013

Een deel van het Stadsbos
23 juni 2017

Stadsbos013 omvat onder meer de Oude Warande, het Wandelbos en het groen ten westen van de Blaak. Er zijn diverse ontwikkelingen in het gebied. De wandelroute-app Vossenstreken wordt 5 juli gelanceerd.

Nieuwe subsidiemogelijkheden energiebesparende maatregelen

Zonnepanelen
23 juni 2017

De gemeente subsidieert vanaf 1 juli meer energiebesparende maatregelen voor koopwoningen. Zo kunnen inwoners vanaf dan onder meer ook subsidie krijgen voor zonneboilers en warmtepompen.

Nieuwe Tilburgse sportwebsite

15 juni 2017

De sportwebsite van de gemeente is vernieuwd. Op sportintilburg.nl staat alle informatie over accommodaties en mogelijkheden op het gebied van sport.

Verduurzaming Stadskantoor 2

Stadskantoor 2
09 juni 2017

De gemeente gaat Stadskantoor 2 aan het Koningsplein verduurzamen. Het wordt een gebouw waarin alleen gebruikt wordt gemaakt van duurzame energiebronnen.