130.000 extra voor vergroening Lumenplantsoen

27 september 2019

De gemeente trekt 130.000 euro extra uit voor de vergroening van het Lumenplantsoen. Dit gebied wordt de groene verbinding tussen het Energieplein, stadstuin Theresia en het Wilhelminapark.

De groene herinrichting van het terrein maakt onderdeel uit van verschillende plannen om de Spoorzone en de stad groener te maken. Het extra geld is nodig om het ontwerp van het Lumenplantsoen op een goede manier te realiseren en om te zorgen dat het plantsoen aansluit bij het schoolplein van basisschool Tilliander. Met het aanvullende krediet is er een budget van in totaal 385.000 euro beschikbaar voor de voorbereiding en de herinrichting van het plantsoen.

Ronde vormen

In het ontwerp wordt met ronde vormen verwezen naar de geschiedenis van het gebied. Vroeger stonden er namelijk grote, ronde silo's van de gasfabriek op het terrein. Naast dit project zijn er nog meer 'groene plannen' voor de Spoorzone, zoals de herinrichting van het Spoorpark en de groene daken van de fietsenstallingen bij het station. Het voorstel wordt  voorgelegd aan de raad.