3e editie fietsfestival in de Spoorzone

13 september 2018

De Koepelhal en de Wagenmakerij in de Tilburgse Spoorzone zijn op zondag 16 september het decor van de 3e editie van het Tilburg Fietst Festival.

Het festival start om 11:00 uur en de toegang is gratis. Er zijn allerlei workshops en optredens, zoals de Brabant Open Skateboard Contest.

Sjees

Om 13:30 uur neemt wethouder Mario Jacobs de eerste Brabantse editie van het blad Sjees in ontvangst. In het tijdschrift staan alledaagse verhalen over hoe de fiets ons vooruit brengt. In deze editie onder andere aandacht voor luchtkwaliteit, buitenlanders over hun kennismaking met fietscultuur en de favoriete cafe’s van Brabantse fietsers. Sjees magazine is een uitgave van de gemeentes Tilburg, ’s-Hertogenbosch, Breda, Helmond, Eindhoven en de Provincie Noord-Brabant. Het magazine is gratis te verkrijgen op het Fietsfestival en vanaf maandag 17 september bij de VVV, online te bekijken op de website sjeesmagazine.nl of te koop bij de boekhandel.

Voor de realisatie van de Fiets Infozone in de Koepelhal werkt organisator Tilburg Fietst samen met het Fietsforum Tilburg. Nieuw op het festival is dit jaar de samenwerking met het Urban sports event Fusion Jam van de Hall of Fame. Net als vorig jaar vindt naast het festival gelijktijdig het grootste food-festijn van het Zuiden plaats: de Smaakkaravaan. In de ochtend voorafgaand aan het festival starten meerdere fietstochten van Toerclub Tilburg ’93 en van Tilburg Matagalpa met als eindpunt het festival. Het totale programma is te bekijken op de website tilburgfietst.nl.