500 euro voor een tof Urban idee

09 juni 2021
Twee jongeren met een urban voucher

Jongeren die een idee hebben voor een culturele- of sportactiviteit, kunnen een zogenaamde Urban Voucher aanvragen. Die zijn 500 euro waard. De vouchers zijn er om jongeren weer wat perspectief te geven na corona.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren het lichamelijk en psychisch zwaar hebben door corona. Om ze te helpen en ze weer wat positiefs te bieden, riep de gemeente de Urban Vouchers in het leven. De vouchers zijn bedoeld als subsidie voor creatievelingen in de urban sports & culture. 

Een idee?: vraag een voucher aan

Sporters, artiesten, kunstenaars, docenten en creatievelingen die actief zijn in de urban scene (activiteiten op straat of in de buurt, red.) en die een idee hebben voor een project of activiteit om eenzaamheid, somberheid en angst tegen te gaan, kunnen een voucher aanvragen. Elke bon is 500 euro waard. Om van een idee een project te maken, kunnen jongeren maximaal 3 Urban Vouchers aanvragen. 

Positieve impuls voor jongeren

Jongeren moeten door de coronamaatregelen op relatief veel leefgebieden inleveren. Zij hebben daardoor meer last van mentale gezondheidsproblemen dan andere leeftijdsgroepen. Je kunt hierbij denken aan eenzaamheid, somberheid en angst. “We vinden het belangrijk om onze jongeren een positieve impuls te geven in deze tijd. We willen ze inspireren, activeren en een hart onder de riem steken”, vertelt wethouder Rolph Dols (sport). “Door de coronacrisis zijn veel Tilburgse jongeren uit de urban scene op zichzelf aangewezen. We willen voorkomen dat onze creatieve young professionals thuis op de bank zitten.”

Naast budget is er ook coaching mogelijk bij het uitwerken en uitvoeren van het idee. En is er een spreekuur waar jongeren terecht kunnen. Alle ideeën worden bekeken door een jury, die bepaalt uiteindelijk of de aanvraag wordt goedgekeurd. 

Voorwaarden

De aanvraag moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Meer informatie over de voorwaarden en aanvragen staat op de site urbanvouchers.nl.