Aanleg regenwaterriool Rueckertbaan

30 juni 2021
De Rueckertbaan

(Foto Beeldveld / Wilfried Scholtes)

De Rueckertbaan krijgt een extra regenwaterriool, een zogenoemde Blauwe Ader. Het gaat om de rijbaan aan de kant van het ziekenhuis vanaf de Dr. Deelenlaan tot en met de kruising met de Dongenseweg. Afhankelijk van het weer duren de werkzaamheden tot eind dit jaar.

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, gebeurt het werk in 6 fasen. Fase 1 is t/m vrijdag 9 juli 2021 en gaat om de kruising Postelse Hoeflaan-Rueckertbaan. Fase 2 loopt van maandag 12 t/m vrijdag 23 juli 2021 en betreft ook de kruising Postelse Hoeflaan-Rueckertbaan. Tijdens de bouwvak (24 juli tot en met 22 augustus) werkt de aannemer niet en is de rijbaan tijdelijk weer open voor het verkeer. In de week van 23 augustus gaat de aannemer aan de slag met de volgende fasen. De planning hiervoor is nu nog niet bekend.

Consequenties verkeer

Tijdens fase 1 is er per rijrichting één rijstrook beschikbaar voor doorgaand verkeer. Dit kan voor wat extra reistijd zorgen. Tijdens fase 2 is de Rueckertbaan afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf de Dongenseweg richting de Stokhasseltrotonde. Verkeer vanaf de Dongenseweg wordt omgeleid via de Swaardvenstraat, Zevenheuvelenweg, Midden-Brabantweg naar de Ringbaan-West. Verkeer vanaf de Taxandriëbaan wordt omgeleid via de Lage Witsiebaan naar de Ringbaan-West. Het ETZ TweeSteden Ziekenhuis blijft altijd bereikbaar komende vanaf de Stokhasseltrotonde. De omleidingsroutes staan ook op de pagina wegwerkzaamheden op deze site (zoekterm: Rueckertbaan, Tilburg). Meer informatie over de busdiensten staat op arriva.nl. Kies voor de regio Noord-Brabant en klik op de lijn waarover u meer over wil weten.

Het klimaat verandert, waardoor nieuwe maatregelen nodig zijn om het water tijdens hevige regenbuien af te kunnen voeren. De wateroverlast wordt op die manier zoveel mogelijk verminderd. Er komen verkeerslichten op de kruising van de Rueckertbaan met de Postelse Hoflaan, zodat verkeersdeelnemers hier beter kunnen oversteken.  

Informatie van de aannemer                

Tijdens de uitvoering van het project, deelt aannemer Van Kessel regelmatig informatie over de werkzaamheden en andere ontwikkelingen via een gratis Bouwapp. Via deze app is het mogelijk om contact met ze op te nemen, vragen te stellen en opmerkingen door te geven. De app is te downloaden via de App Store of Play Store via kessel.nl/app. Zoek in de app naar ‘Rueckertbaan, aanleg blauwe ader en reconstructie’, open het project en vink het aan als favoriet. De contactgegevens staan onder het kopje ‘ Contact’.