Aanpassing tarieven parkeergarages

10 december 2021
een auto rijdt de parkeergarage pieter vreedeplein in

Per 1 januari 2022 veranderen de parkeertarieven in de parkeergarages in en rond het centrum. De nieuwe tarieven zijn samen met Binnenstadmanagement (BMT) vastgesteld. Er geldt straks een hoger tarief op piekmomenten (weekend) en een lager tarief op dalmomenten (doordeweeks).

De nieuwe tarieven zijn een vereenvoudiging van het huidige tarievenstelsel. De verschillende tarieven op verschillende momenten blijven ook na corona bestaan, we noemen dat tariefsdifferentiatie. 

Tariefsdifferentiatie

Sinds augustus 2020 kennen onze parkeergarages tariefsdifferentiatie en verschillen de tarieven dus per tijdstip. De aanleiding hiervoor waren de coronamaatregelen. Door goedkopere tarieven tijdens daluren stimuleren we een betere spreiding van bezoekers van de binnenstad. Deze keuze maken we nu definitief, maar we passen de tarieven iets aan. 

Nieuwe tarieven

Per 1 januari 2022 zijn de tarieven in de parkeergarages in de binnenstad als volgt.

Vergoedingen
Tarieven parkeergarages binnenstadPieter VreedepleinEmmapassageKoningsplein013 - Tivoli Schouwburg
Uurtarief doordeweeks€ 2,-€ 2,-€ 2,-€ 1,70€ 1,70 
Uurtarief weekend€ 3,-€ 3,-€ 3,-€ 3,-€ 3,-
Maximum per dag€ 20,-€ 20,-€ 20,-€ 14,-€ 14,-
Maximum per avond€ 6,-€ 6,-€ 6,-€ 6,-€ 6,-

Vereenvoudiging tarieven

De nieuwe tarieven zijn een vereenvoudiging van het huidige tariefstelsel. Zo geldt er per garage nog maar één tarief voor doordeweekse dagen en er is dus geen verschil meer tussen de ochtend en de middag. Daarnaast wordt het tarief voor zondag verhoogd van € 2,- naar € 3, - waardoor er nu één weekendtarief is in alle garages.  

De tarieven in de parkeergarages 013-Tivoli en Schouwburg worden iets verlaagd. Dat geldt zowel voor het tarief doordeweeks als het dagtarief.