Aly van Berckel nieuwe gemeentesecretaris van Tilburg

04 februari 2021
Gemeentesecretaris Aly van Berckel

(Foto Wim Roefs)

"Tilburg is een unieke en diverse stad, bruisend van energie en met een ambitie om het nog beter te doen. Voor de stad en voor de Tilburgers. Dat spreekt mij zeer aan." Dat zegt Aly van Berckel (51), per 1 april de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Tilburg.

Aly van Berckel volgt Marcel Meijs op, die deze week na vier jaar afscheid nam van de stad.

"Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan", zegt de net benoemde gemeentesecretaris. "Ik zie heel veel raakvlakken met mijn huidige functie. Ook nu ben ik politiek adviseur, bestuurder en maatschappelijk partner en ben ik boegbeeld en leider van een grote organisatie. Ik wil graag met de collega’s en de inwoners van Tilburg aan de slag. Samen kijken wat goed gaat, en wat nog beter kan, en dan de schouders er  onder."

Vertrouwen

Aly van Berckel vindt dat gemeenten, in verbinding met de bewoners, een belangrijke bijdrage leveren aan het vertrouwen in de overheid: "Op dit moment zijn ze wellicht zelfs cruciaal als het gaat om het vergroten van het vertrouwen. De opgave waar Tilburg voor staat, maar zeker ook de wijze waarop de gemeente Tilburg zich verder wil ontwikkelen, spreekt mij erg aan."

Van Berckel is op dit moment hoofddirecteur van de Immigratie-en Naturalisatiedienst (IND). Eerder was zij onder meer algemeen directeur van Douane Nederland, directeur van de Gemeentelijke Belastingdienst Den Haag en programmadirecteur Ondernemerschap bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ze kent Tilburg al een beetje, omdat ze Fiscaal Recht studeerde aan Tilburg University, toen nog de Katholieke Universiteit Brabant.