Betaald parkeren in omgeving Spoorpark

06 juli 2021
De omgeving van het Spoorpark

De parkeerregeling in de omgeving van het Spoorpark wordt aangepast. Vanaf 1 augustus geldt op meer tijden betaald parkeren in de Hazelaarstraat en aan de noordzijde van de Hart van Brabantlaan.

Omwonenden hebben last van de huidige drukte bij het parkeren. De gemeente heeft de parkeersituatie bekeken met stichting Spoorpark, de bewonersvertegenwoordiging en de wijkraad. Het Spoorpark met aanliggende straten krijgt een eigen vergunningsgebied (parkeerrayon West-07). Hieronder vallen de Hazelaarstraat en de noordzijde van de Hart van Brabantlaan. Vanaf 1 augustus geldt in dit gebied betaald parkeren van maandag t/m met zaterdag van 09:00 tot 02:00 uur. En op zondag van 12:00 tot 02:00 uur.

Bezoekers met korting parkeren

Bewoners met een parkeervergunning voor West-07 kunnen hun bezoek met korting laten parkeren via de bezoekersregeling, 0,20 euro per uur. Anderen betalen bij de parkeerautomaat of via een parkeerapp 1 euro per uur op bovengenoemde tijden. Parkeren buiten deze tijden blijft gratis. Meer informatie over vergunningen, tarieven en voorwaarden, staat op de pagina parkeren op deze site.

Een scanauto controleert op kenteken of er is betaald. Een papieren vergunning achter de voorruit is niet nodig. De scanauto controleert ook op foutparkeren, zoals parkeren buiten de parkeervakken.