Campus in de Spoorzone

12 november 2019
Impressietekening van de Young Professional Campus

Er zijn plannen voor een Young Professional Campus in de Spoorzone. Het gaat om nieuwbouw voor o.a. studenten en starters. In de gebouwen is ook plek voor bedrijven en onderwijsinstellingen.

De campus komt midden in de Spoorzone. Het gaat om 3 gebouwen met een oppervlakte van rond de 20.000 vierkante meter. Als alles goed gaat, start de bouw in 2022. De oplevering is halverwege 2024. Duurzaamheid wordt een belangrijk thema bij de campus. O.a. door voorzieningen en functies samen te gebruiken. Ook is het de bedoeling om materialen in de toekomst opnieuw te gebruiken.

Bruisend onderdeel

Wethouder Berend de Vries: "Met het Koersdocument Spoorzone hebben we verder richting gegeven aan de toekomst voor dit gebied. De Young Professional Campus is een volgende daadwerkelijke stap daarin: een nieuwe plek voor kennis en ondernemen en bijpassende huisvesting voor studenten en starters. Spoorzone krijgt daarmee steeds meer vorm als bruisend onderdeel van de 'Binnenstad 21e eeuw' voor werken, wonen en kennisontwikkeling. Naast MindLabs wordt dit een nieuw speerpunt in de kennisas Tilburg University-Spoorzone."

De samenwerkende partijen: Tilburg University, de gemeente en gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels) tekenden 11 november een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling en bouw van de Young Professional Campus.

"Wij zijn hier blij mee", voegt Paulina Snijders, vice-voorzitter College van Bestuur Tilburg University toe. "De Universiteit groeit en dit initiatief zal leiden tot meer capaciteit, ook in huisvesting voor studenten. Het is in lijn met onze ambities op het gebied van entrepreneurship. We zien er naar uit een nieuwe onderwijsomgeving vorm te geven, waarbij het stedelijke karakter een meerwaarde heeft."

Optimale mix

"Met de komst van de Young Professional Campus zetten we wederom een belangrijke stap in het realiseren van een optimale mix van functies en doelgroepen voor de Spoorzone", voegt Mark Janssens, MT-lid van SDK Vastgoed toe.