College ontvangt manifest 'Tilburg van het aardgas'

20 september 2019

Er is veel aandacht voor het thema schone energie. Welke andere manieren zijn er bijvoorbeeld om warmte op te wekken, zodat we van het aardgas af kunnen. Samen met inwoners heeft het Milieucafé adviezen en tips verzameld in een manifest.

Dit manifest 'Tilburg van het aardgas' werd 20 september aangeboden aan het college. Wethouder Oscar Dusschooten (Energietransitie Gebouwde Omgeving) nam het in ontvangst.

Vragen

Zoeken naar alternatieven voor aardgas wordt steeds belangrijker en bijna iedere Tilburger krijgt er mee te maken. Ook het Milieucafé Tilburg besteedt hier veel aandacht aan. Zo hebben ze het afgelopen jaar een serie cafés georganiseerd over windenergie, zonnepanelen, warmtepompen en aard- en restwarmte. Dit leverde veel kennis op, ook over de samenwerking met bewoners. Die kennis is nu gebundeld in het manifest. Hierin 8 praktische aanbevelingen voor het stadsbestuur. Welke technieken kansrijk zijn bijvoorbeeld en vooral ook hoe je dit soort ingrijpende veranderingen het best aan kunt pakken.

Stimulans

Oscar Dusschooten: "Deze tips en adviezen zijn een stimulans en steun in de rug voor onze gemeentelijke klimaat- en energieaanpak. Samen met bewoners en ondernemers maken we het verschil. Ieders bijdrage aan de energietransitie is onmisbaar om van het aardgas af te komen en in 2045 klimaatneutraal te zijn."

Het Milieucafé van donderdag 26 september a.s. staat onder andere in het teken van het manifest.