Coming Out Dag 11 oktober

09 oktober 2020
De regenboogvlag voor een kantoor

Op zondag 11 oktober is het Coming Out Dag. Die dag besteden we aandacht aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel, transgender of intersekse persoon openlijk voor de eigen seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. 

Als gemeente vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Daarom worden op veel plekken regenboogvlaggen gehesen, het symbool voor seksuele en genderdiversiteit. Bij Stadskantoor 6 aan de Spoorlaan wappert de regenboogvlag iedere dag. En zoals elk jaar wapperen de vlaggen dit weekend ook bij het Paleis-Raadhuis. Steeds meer organisaties doen hier aan mee, waaronder ook veel scholen. Onder andere het Theresialyceum, het Odulphuslyceum, Onderwijscentrum Leijpark, Tilburg University, Willem II, Theaters Tilburg en Interpolis. Zo laten ze zien dat iedereen in Tilburg overal en altijd zichzelf moet kunnen zijn.

Rolph Dols, wethouder emancipatie en diversiteit “Een belangrijke boodschap. Jezelf kunnen zijn en daar voor uit kunnen komen is zó belangrijk om je gezond en gelukkig te kunnen voelen. We zijn allemaal anders. Het gevoel hebben dat dat mag en daar voor uit durven komen is een groot goed. Helaas is dat nog lang niet voor iedereen zo. En zo lang dat nog niet zo is, staan we stil bij momenten als Coming out dag en vragen we daar aandacht voor.“ 

Volg het online event

De gemeente Tilburg organiseert zondag 11 oktober een Coming Out-event. Met inspirerende sprekers, een filmvertoning met bekende Tilburgers en een verbindend dansoptreden. 
Vanwege de maatregelen rondom COVID-19 is het event online te volgen.

In een vlog vertellen bekende Tilburgers waarom ze de regenboogvlag hijsen. Deze vlog is gemaakt door Lotte de Laat. Bekijk de vlog via YouTube.