Documentaire met Pauwels in de hoofdrol

19 maart 2021
Beeldmerk van de Landschaptrienale

'Een bloeiend bedrijf in een boeiend landschap' is een documentaire van Ruut van der Beele. Landschapspark Pauwels bij Tilburg speelt daarin de hoofdrol. Mensen die zich aanmelden, kunnen de documentaire gratis zien op 7 april van 15:45 tot 17:45 uur.

De eigenaren van 5 ondernemingen in de omgeving van Landschapspark Pauwels vertellen in de documentaire hoe zij tegen het landschap aankijken. Ook geven landschapsarchitecten en een landschapskunstenaar hun visie op de boeiende relatie tussen economie en landschap. Het doel is te verkennen of en welke wisselwerking er is tussen bedrijven en hun omgeving. In de documentaire wordt de balans tussen de economische ontwikkelingen en een aantrekkelijk landschap onderzocht. Studenten van de Fontys Hogeschool verzorgen hierbij een verrassend beeldend intermezzo. Aanmelden kan via onderstaande link naar eventbrite.nl.

Mensen die zich aanmelden ontvangen een week voor aanvang van de bijeenkomst een Zoom-link per e-mail. 

Landschapstriënnale 2021

De documentaire is onderdeel van de Landschapstriënnale 2021. Die wordt elke 3 jaar ergens in Nederland georganiseerd. Voor iedereen die zich met het landschap bezighoudt, zich ermee verbonden voelt en er graag is. De 5e editie van de Triënnale is in het Van Gogh Nationaal Park in Noord-Brabant. Met als thema ‘High Green – Innovating the Landscape’ worden tien concrete, internationaal relevante landschappelijke opgaven die spelen in deze regio uitgelicht. Onderdeel van de triënnale is het zogenoemde landschapslaboratorium ‘Economische dragers’. Tijdens deze bijeenkomt gaat de documentaire ‘Een bloeiend bedrijf in een boeiend landschap’ in première.