Driecant wint Tilburgse verkeersquiz 2019

20 februari 2019

5 Tilburgse basisscholen gingen begin februari de strijd met elkaar aan om uit te maken wie de winnaar werd van de Tilburgse Verkeersquiz 2019. Jan Ligthart Driecant ging uiteindelijk met de bokaal naar huis.

Bijna 150 enthousiaste zeven- en achtste groepers gingen in het Klasse Theater met elkaar de strijd aan. Dit om uit te maken wie de beste verkeersklas van de gemeente Tilburg werd. Na een spannende finale sleepte basisschool Driecant de felbegeerde titel, een beker en een uitje naar het DAF museum in de wacht.

Leerzaam

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseerde deze spannende en leerzame verkeersquiz voor leerlingen van groep 7 en 8. Aan de hand van 30 verkeersvragen werd de verkeerskennis getest door quizmaster Jerre Maas. Andere deelnemende scholen waren: basisschool Berkeloo, basisschool De Sporckt, basisschool De Boemerang en basisschool De Blaak.

Gaaf spel

"Het was echt een gaaf spel, zeker nu we gewonnen hebben", merkte een van de leerlingen van de winnende school lachend op. Ook de leerkrachten zijn enthousiast over de interactieve aanpak: "Dit is echt een leuke manier om extra aandacht aan de verkeersregels te geven. En dat de leerlingen mee mogen doen aan een finale vinden ze leuk en spannend."

Bewust van de gevaren

De gemeente vindt het belangrijk om de schooljeugd zo jong mogelijk bewust te maken van de gevaren in het verkeer en veilig verkeersgedrag. Daarom worden scholen gestimuleerd om mee te doen met het project Tilburg Veilig Naar School. Binnen dit project kunnen scholen meedoen met verschillende activiteiten. De verkeersquiz is er een van. Dit zijn 30 vragen die betrekking hebben op verkeerssituaties, verkeersborden en algemene vragen over verkeer en verkeersregels.