Evenement Samen tegen Eenzaamheid

04 februari 2020
Twee vrouwen praten met elkaar

Iedereen die zich weleens eenzaam voelt of die iets wil doen voor eenzame Tilburgers kan op zaterdag 8 februari naar 'Samen tegen Eenzaamheid' in Euroscoop Tilburg.

Samen met partners uit de stad organiseert de gemeente het evenement aan het Olympiaplein 2. Tijdens deze inspirerende middag is iedereen die te maken heeft met het thema welkom tussen 13:00 en 17:00 uur.

Programma

Op het programma staan onder andere een workshop Switch2Move door Andrew Greenwood, een lezing over rouwverwerking door Manu Keirse en een interactieve bijeenkomst voor jongeren onder leiding van Gerine Lodder. Ook is er een informatiemarkt met organisaties die eenzaamheid helpen tegengaan. Kijk voor meer informatie op onze pagina Eenzaamheid.

Coalitie tegen Eenzaamheid Tilburg

In 2019 is gestart met de Coalitie tegen Eenzaamheid Tilburg. Al ongeveer 50 deelnemers en organisaties hebben zich aangesloten. Dit zijn zowel inwoners als vrijwilligers die met eenzaamheid te maken hebben. Denk aan professionals uit zorg- en welzijnsorganisaties, maatschappelijke initiatieven, culturele instellingen, corporaties etc.

Contact

Iedere inwoner, organisatie of bedrijf kan meedoen aan de Coalitie tegen Eenzaamheid Tilburg. Wie mee wil doen, kan zich melden via het e-mailadres ontmoet-elkaar@tilburg.nl. Ook tips, verhalen en ideeën over eenzaamheid kunt u mailen.