Gemeente stapt over op e-facturatie

03 april 2019

Leveranciers kunnen vanaf nu een e-factuur naar de gemeente sturen. Deze rekeningen worden sneller verwerkt en de kans op fouten is minimaal.

Facturen die via e-facturatie worden verstuurd, worden sneller betaald en het bespaart papier-, print- en portokosten. Alle organisaties die met aanbestedingen werken, waaronder gemeenten, zijn verplicht om vanaf 18 april 2019 e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. De gemeente heeft het financieel systeem waarmee ze werken aangepast zodat dit vanaf nu mogelijk is.

Minder fouten

Voorheen konden leveranciers hun factuur alleen via de post of per e-mail (PDF) naar de gemeente sturen. Via e-facturatie wordt de e-factuur in een standaard formaat rechtstreeks uit het administratief systeem van de leverancier via een beveiligd netwerk naar het financieel systeem van de gemeente verstuurd. Binnen enkele seconden komt de factuur terecht bij de gemeente voor goedkeuring.

E-facturatie is mogelijk voor alle leveranciers. Het maakt niet uit of ze veel of weinig facturen versturen of met of zonder administratief systeem werken. Kleinere leveranciers die geen systeem hebben om e-facturen te versturen, kunnen via TIE Kinetix van de gemeente een account aanmaken. Daarmee kunnen ze een e-factuur naar de gemeente sturen.  

Het sturen van een e-factuur heeft bij de gemeente de voorkeur, maar het blijft mogelijk om ook via pdf en post een factuur te sturen. Via pfd kan naar facturen@tilburg.nl.

Meer informatie op de pagina E-facturen naar de gemeente sturen.