Gemeente stopt met extra gft-container

21 januari 2020
Een GFT-container met een blokje

De gemeente stopt met de proef om extra gft-containers beschikbaar te stellen. Doel van de proef was om de overlast van stank en maden tegen te gaan.

543 inwoners vroegen een extra gft-container aan. Er waren er 2500 beschikbaar. De containers werden in de periode van juni tot en met september geleegd in de week dat de reguliere duocontainer gft/restafval niet werd geleegd. De gemeente heeft vanaf 2016 een extra container voor tuinafval beschikbaar. Dit geldt voor de periode maart t/m november. De gemeente kreeg afgelopen zomer maar 32 klachten over stankoverlast.

Routes aanpassen

De gemeente stopt ook met de proef vanwege de hoge kosten. Het BAT moet routes wijzigen om de extra containers te legen. Dat kost extra geld. Het niet meer leveren van extra containers geeft een besparing van 65.000 euro. De afbreekbare zakjes voor gft-afval die inwoners kunnen halen bij de stadswinkels voorzien wel in een behoefte. De zakjes zijn niet alleen bij de stadswinkels te krijgen maar ook bij verschillende wijkcentra.