Gouden Speld voor André van den Hoek

25 februari 2019

De heer A.J.H. (André) van den Hoek kreeg op vrijdag 22 februari de Gouden Speld vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet en voorzitterschap bij Duikvereniging De Buddies.

Van den Hoek nam na 20 jaar afscheid als bestuursvoorzitter. Burgemeester Weterings reikte de Gouden Speld uit in Wijkcentrum Heyhoef in Tilburg.

Naast zijn bestuursfuncties is André van den Hoek al jarenlang actief als voorzitter van de opleidingscommissie en de evenementencommissie. Hij is duikinstructeur, aanvoerder van het onderwaterhockeyteam en is hij verantwoordelijk voor de verhuur van materiaal. Verder regelt hij de duikkeuringen en legt hiervoor de contacten met de duikarts. Ook onderhoudt hij de contacten met andere duikverenigingen en geeft hen regelmatig advies vanuit zijn jarenlange ervaring binnen de duik- en snorkelwereld.

Vereniging

Duikvereniging De Buddies biedt, op recreatieve basis, duik- en snorkelopleidingen voor jeugd en volwassenen. De vereniging is opgericht in 1978 en is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). De NOB is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF, de wereldduikfederatie CMAS en de Europese duikfederatie EUF. De duikvereniging heeft ongeveer 75 leden en biedt vanaf 14 jaar opleidingen aan tot sportduiker. Voor kinderen vanaf 8 jaar zijn er lessen in snorkelvaardigheden en persluchtlessen.