Gouden Speld voor Theo Janssen

01 maart 2019

De heer Theo Janssen kreeg 28 februari de Gouden Speld vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de stichting Raad voor Tilburgse Amateur Voetbalverenigingen (RTAV).

Locoburgemeester Oscar Dusschooten reikte de Gouden Speld uit tijdens de halve finale KNVB beker wedstrijd Willem II - AZ. De heer Janssen droeg daar het stokje over aan de nieuwe bestuurder. Hij is 25 jaar vrijwillig betrokken als voorzitter van de stichting RTAV. In die periode heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de vorming van het amateurvoetbal in Tilburg.

Stichting Raad van Tilburgse Amateur Voetbalverenigingen is opgericht in 1962 en wordt landelijk erkend als toonaangevend in de amateur voetbalwereld. De KNVB heeft het door RTAV opgestelde 'Convenant Positief Voetbalklimaat' als landelijk voorbeeld gesteld. Bij de stichting zijn 13 Tilburgse amateurvoetbalverenigingen aangesloten. Vanaf de oprichting heeft de stichting Raad van Tilburgse Amateur Voetbalverenigingen zich ingezet om de gezamenlijke belangen van de in Tilburg gevestigde amateurvoetbalverenigingen te behartigen. Ze heeft daarmee een belangrijke rol gespeeld in het onderhouden van contacten met KNVB, COVS, het betaalde voetbal in Tilburg, de landelijke overheid en de gemeente Tilburg.