Gratis chip en korting bij sterilisatie of castratie katten 

02 februari 2021
Iemand leest de chip van een kat met een apparaat

Gemeente Tilburg en Dierenbescherming slaan de handen ineen om het aantal straatkatten terug te brengen. In februari kunnen katteneigenaren hun kat met korting laten neutraliseren en kosteloos laten chippen bij 3 Tilburgse dierenartspraktijken. 

Met deze zogenaamde 'Valentijnsactie' willen de gemeente Tilburg en de Dierenbescherming eigenaren van katten stimuleren om hun dier te laten castreren, steriliseren en chippen om zo het aantal katten op straat terug te brengen. 

In Nederland leven duizenden katten op straat. Ze zijn op straat geboren, kunnen de weg naar huis niet meer terugvinden of zijn gedumpt door hun baas. Deze katten worden vaak verjaagd, moeten knokken voor eten en krijgen aan de lopende band nestjes. Tijdige castratie en sterilisatie van katten is een must om overbevolking, en daarmee het (zwerf)kattenprobleem, aan te pakken. In dierenasielen worden dagelijks katten binnengebracht die op straat zijn gevonden. 83% van deze dieren is niet gechipt of niet goed geregistreerd, waardoor een eigenaar opsporen niet lukt. Voor deze dieren worden nieuwe eigenaren gezocht, maar het zou beter zijn als iedere eigenaar zijn kat liet chippen en registreren. In februari kan dat kosteloos bij een van de deelnemende dierenartsen. 

Valentijnsactie

Katteneigenaren krijgen in de periode van 1 februari tot en met 28 februari 2021 een korting van 15 euro voor de castratie van een kater en 25 euro voor de sterilisatie van een poes aangeboden. Het chippen is kosteloos voor de eigenaar in combinatie met het neutraliseren van het dier. Voor het maken van een afspraak kunnen eigenaren van katten rechtstreeks contact opnemen met een van deze dierenartsen. 

•    Dierenkliniek Mortelplein
Burgemeester v.d. Mortelplein 47
5037 PJ Tilburg
Telefoon 013 463 0056.
•    Dierenkliniek Den Herd
Capucijnenstraat 78
5025 LH Tilburg
Telefoon 013 542 0274.
•    Dierenkliniek Oerle
Oerlesestraat 125
5025 DA Tilburg
Telefoon 013 542 5529.