Het Ontdekstation ontvangt subsidie gemeente

07 april 2017
Het Ontdekstation

Het Ontdekstation in de Spoorzone krijgt subsidie van de gemeente. Kinderen kunnen in dit 'station' werken aan uitvindingen en kennismaken met wetenschap en techniek.

De gemeente wil actief bijdragen aan de groei van de economie. Daarom worden kinderen gestimuleerd om kennis te maken met wetenschap en techniek. Er is een tekort aan technisch personeel. De gemeente probeert meer kinderen te interesseren voor technische opleidingen in het VMBO en het MBO.

Verder ontwikkelen

Het Ontdekstation wil zich verder ontwikkelen. Onder meer door samen te werken met het onderwijs en het bedrijfsleven. Het moet een leeromgeving worden waar niet alleen kinderen, maar ook jongeren en studenten terecht kunnen. De lokale educatieve agenda 'Tilburg brengt je verder' is in juni 2015 vastgesteld. Daarin de ambitie van de gemeente om te werken aan een doorlopende leerlijn techniek en wetenschap voor kinderopvang en primair onderwijs.

Wethouder Marcelle Hendrickx overhandigde 7 april symbolisch een sleutel aan de stichting Het Ontdekstation. Dat deed ze samen met Barbara Baelemans, voorzitter van de stichting Platform Promotie Techniek.