Idee indienen via Tilburg.nl

12 september 2018

Elk jaar kloppen heel wat inwoners met een idee aan bij de gemeente. Sinds kort is een idee indienen nog makkelijker. Iedereen kan nu vanaf de homepage tilburg.nl direct doorklikken naar 'een plek voor een idee'.

Via de pagina 'een plek voor een idee' op deze site staat o.a. het mailadres initiatieven@tilburg.nl. Adviseur Lydia Schijven pakt de verzoeken op en helpt initiatiefnemers zo snel mogelijk antwoord te krijgen op hun vragen.

Hoog in het vaandel

Wethouder inwonersparticipatie Marcelle Hendrickx onderstreept dat het stadsbestuur samenwerking met inwoners hoog in het vaandel heeft staan. "We pakken zaken aan met de mensen in de wijk en in de dorpen. En iedereen kan bij ons terecht met kleine en grote ideeën. Dat staat zo letterlijk in ons nieuwe Bestuursakkoord", aldus Hendrickx. In datzelfde Bestuursakkoord staat ook dat Tilburgers ruimte krijgen om zelf aan de slag te gaan in hun buurt. Samen met de Tilburgers wil de gemeente werken aan een duurzame, veilige en gezonde stad waar iedereen meetelt.  

In de afgelopen jaren zijn al vele initiatieven gerealiseerd. Kleine voorstellen zoals een strookje groen herinrichten. En grotere, zoals het Spoorpark of werken aan delen van Stadsbos013. Ook ondernemers rond de Piushaven dienden een initiatief in. Zij lieten  de gemeente  weten dat zij de taak van havenmeester beter konden organiseren en  kregen hiervoor de kans via 'Dat kan ik beter', de Tilburgse versie van 'Right to challenge'.