Iets doen tegen kindermishandeling

30 september 2019

De website zorgenomeenkind.nl helpt bij het herkennen en verhelpen van kindermishandeling. De site is onderdeel van de campagne 'Ook jij kunt iets doen'.

Kindermishandeling is niet altijd even duidelijk herkenbaar. Het gaat niet alleen om fysiek geweld maar het kan ook gaan om verwaarlozing, uitschelden of kleineren. Daarom is het zo belangrijk dat mensen dit leren te herkennen. Daar helpt de website zorgenomeenkind.nl bij. Verder is er ook informatie te vinden over wat mensen kunnen doen en waar ze hulp kunnen vragen.  

Taskforce

Zorgenomeenkind.nl is een initiatief van de regionale Taskforce Kindermishandeling. Dat is een netwerk van professionals, organisaties en inwoners in de regio Hart van Brabant. De Taskforce zoekt naar een nieuwe aanpak van het probleem, zodat kindermishandeling eerder gesignaleerd kan worden en hopelijk steeds vaker kan worden voorkomen.

Week tegen Kindermishandeling

De website is gelanceerd in aanloop naar de Week tegen Kindermishandeling. In deze week van 18 tot en met 24 november delen professionals, ouders en kinderen hun verhalen. Over wat ze hebben meegemaakt en wat ze heeft geholpen. Met die informatie wil de Taskforce ervoor zorgen dat steeds meer kinderen veilig, gezond en kansrijk kunnen opgroeien.