Informatieavonden over duurzame energie

04 november 2020
Slide over de informatiesessie REKS

In deze regio Hart van Brabant zijn plannen in de maak voor het duurzaam opwekken van energie en het beschermen van de regio tegen hitte, droogte en wateroverlast. Die plannen komen in de Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS). Over de plannen zijn 4 online informatiebijeenkomsten.

Tijdens de informatieavonden horen geïnteresseerden wat de REKS is, hoe het concept-plan er globaal uitziet, wat de
planning is en hoe inwoners kunnen meedoen. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen. De avonden zijn op:

  • 19 november: 19:30-21:00 uur: Windenergie in Hart van Brabant
  • 3 december: 19:30-21:00 uur: Duurzaam verwarmen van onze huizen en gebouwen
  • 17 december: 19:30-21:00 uur: Participatie: meedenken, -doen en -profiteren
  • Rond half december: Zonne-energie in Hart van Brabant

Naast deze algemene informatieavonden, zijn er ook online bijeenkomsten per gemeente. Voor Tilburg is deze gepland op 10 december. Inwoners kunnen ook aansluiten bij een bijeenkomst van een buurgemeente.

Aanmelden

Voor aanmelden en meer info: regio-hartvanbrabant.nl/REKS.

Energie besparen en duurzaam opwekken

Een fijne plek om te wonen - nu en in de toekomst: dat willen we in heel Hart van Brabant. Daarom maken we in onze regio samen plannen voor het veranderende klimaat. We kijken hoe en waar we energie kunnen besparen en duurzaam kunnen opwekken. Hoe we onze huizen duurzaam kunnen verwarmen. En hoe we onze omgeving kunnen beschermen tegen hitte, droogte en
wateroverlast. Die plannen zetten we in de Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS). Wilt u meer weten over wat de REKS betekent voor uw directe omgeving? Of wilt u meedenken over de energie- en klimaattransitie? Meld u dan aan voor de informatie-avonden.