Ireen Wüst IJsbaan eerder dicht

19 januari 2021
De Ireen Wust IJsbaan met drie schaatsers op het ijs

(Foto: Anja van Eersel)

De Ireen Wüst IJsbaan gaat dit schaatsseizoen niet meer open. De sluiting van de baan is een gevolg van de verlengde lockdown. Het ijs wordt dit jaar eerder gesmolten waardoor de accommodatie 6 weken eerder dicht gaat dan gepland.

Het kabinet verlengde de lockdown t/m 9 februari 2021. Het is nog maar de vraag of de schaatsbaan daarna wel open kan. Als dat zo zou zijn, is dat waarschijnlijk met zeer beperkte bezoekersaantallen. Een vervroegde sluiting levert een kostenbesparing op en draagt bij aan vermindering van de CO2-uitstoot.

Verenigingsleden

Veel activiteiten zoals ijshockey en kunstschaatsen kunnen, wanneer dit weer toegestaan is, verplaatst worden naar het IJssportcentrum. Helaas is dit voor de langebaanschaatsers (norenrijders) geen alternatief en wordt het schaatsseizoen ingekort. Het bestuur van de Tilburgse verenigingen worden hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld. 

Abonnementhouders

Abonnement- en rittenkaarthouders krijgen op een later moment meer informatie per mail.

Helaas is het schaatsseizoen van zeer korte duur geweest. Het Sportbedrijf kijkt samen met jullie uit naar een nieuw schaatsseizoen. De opening van de ijsbaan staat vooralsnog gepland op 2 oktober 2021.