Jan Terlouw bij Een Wereld te Winnen

12 september 2018

Samen werken aan meer rechtvaardigheid en duurzaamheid in de wereld. Dat staat centraal tijdens de bijeenkomsten van Een Wereld te Winnen op 19 en 26 september. De gemeente nodigt belangstellenden uit te komen luisteren en mee te doen.

Een Wereld Te Winnen is het Tilburgse platform voor mondiale bewustwording, opgericht door de gemeente. Bij het platform zijn mensen en organisaties aangesloten die zich inzetten voor een rechtvaardiger en duurzamer wereld. Tijdens de bijeenkomsten laten ze zien hoe ze dat doen. Ze geven een korte presentatie (pitch) van de projecten waarvoor ze graag subsidie willen ontvangen van de gemeente. Het publiek in de zaal stemt mee over welk project in aanmerking komt voor een gemeentelijke bijdrage.

Lezing

Om de aanwezigen te inspireren, heeft de gemeente voor de bijeenkomst van 26 september Jan Terlouw uitgenodigd. Terlouw is natuurkundige, schrijver en voormalig politicus. Volgens Terlouw zijn we bezig onze aarde te verwoesten. Hij gaat in zijn lezingen de werkelijkheid niet uit de weg en maakt het niet mooier dan het is. Daarbij doe hij vooral een beroep op jongeren om voor hun toekomst op te komen.

Global Goals

Tijdens de bijeenkomst op 19 september spreekt wethouder Esmah Lahlah de aanwezigen toe. Ook is er dan een lezing door Hugo von Meijenfeldt. Hij werkt bij het ministerie van Buitenlandse Zaken als coördinator Duurzame Ontwikkelingsdoelen, ook wel Global Goals genoemd. Deze door de Verenigde Naties opgestelde doelen geven richting aan iedereen die de wereld rechtvaardiger en duurzamer wil maken. Ook de gemeente Tilburg vindt de Global Goals en mondiale bewustwording belangrijk. Want de wereld houdt niet op bij de gemeentegrens. In de pauzes van de bijeenkomsten is er zang en dans. Op 19 september treedt singer-songwriter Tim Koehoorn op. Een week later is er een optreden van urban danser Rohiet Tjon Poen Gie. Beide zijn aangesloten bij het impresariaat Kunsten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Club Smederij

De bijeenkomsten worden georganiseerd door de gemeente. Ze zijn in Club Smederij, Burgemeester Brokxlaan 8-84, 5041 SB Tilburg. Het programma begint om 19.00 uur; inloop met koffie en thee vanaf 18.30 uur. Belangstellenden dienen zich van tevoren aan te melden bij Pauline Horvers van de gemeente (pauline.horvers@tilburg.nl).