Kandidaten aanmelden voor stadsdichterschap

11 februari 2019

Tilburg krijgt in augustus een nieuwe stadsdichter. Een selectiecommissie heeft al een goed beeld van mogelijke kandidaten. Tilburgers kunnen ook andere gegadigden aanmelden.

De nieuwe stadsdichter wordt geïnstalleerd tijdens het evenement Boeken rond het Paleis. Hij of zij treedt in de voetsporen van Jace van de Ven, Nick Swarth, Frank van Pamelen, Cees van Raak, Esther Porcelijn, Jasper Mikkers, Martin Beversluis en de huidige stadsdichter Onias Landveld. Een stadsdichter is steeds 2 jaar in functie. Lees meer op de pagina stadsdichter Tilburg op deze website.

Kandidaten hoeven niet zelf te solliciteren. De meesten zijn al bekend bij de selectiecommissie, die bestaat uit Ingrid Luycks, Ingrid Ramaan, Jef van Kempen en Wilbert van Herwijnen.

Talent

De commissie krijgt graag hulp bij haar taak. Mogelijk is aanstormend talent nog niet voldoende in beeld. Soms hebben dichters na een periode van 'radiostilte' de pen weer opgepakt. Of ze hebben een tijdje buiten de stad gewoond, maar zijn nu weer terug.
De commissie staat daarom open voor tips. Tilburgers hebben de gelegenheid om de commissie te attenderen op kandidaten. Belangstellenden kunnen dat doen via een e-mail voor 8 maart naar secretaris Marijn Gevers. Kandidaten moeten in Tilburg wonen, werk hebben gepubliceerd en hebben opgetreden met hun werk, kennis hebben van Tilburg en/of liefde hebben voor de stad en zijn geschiedenis. Ook dichterscollectieven kunnen zich aanmelden. Eind juni neemt het college een besluit over de benoeming.