Tilburg zoekt nieuwe stadsdichter

5 april 2017
Stadsdichter schrijft met de pen

Tilburg krijgt in augustus een nieuwe stadsdichter. Een selectiecommissie heeft al een goed beeld van mogelijke kandidaten. Tilburgers kunnen ook andere gegadigden aanmelden.

De nieuwe stadsdichter wordt geïnstalleerd tijdens het evenement Boeken rond het Paleis. Hij of zij treedt in de voetsporen van Jace van de Ven, Nick Swarth, Frank van Pamelen, Cees van Raak, Esther Porcelijn, Jasper Mikkers en de huidige stadsdichter Martin Beversluis. Een stadsdichter is steeds 2 jaar in functie.

Hulp

Kandidaten hoeven niet zelf te solliciteren. De meesten zijn al bekend bij de selectiecommissie, die bestaat uit Ingrid Luycks, Ingrid Ramaan, Jef van Kempen en Wilbert van Herwijnen. De commissie krijgt graag hulp bij haar taak. Mogelijk is aanstormend talent nog niet voldoende in beeld. Soms hebben dichters na een periode van 'radiostilte' de pen weer opgepakt. Of ze hebben een tijdje buiten de stad gewoond, maar zijn nu weer terug.

Tips

De commissie staat daarom open voor tips. Tilburgers hebben de gelegenheid om de commissie te attenderen op kandidaten. Belangstellenden kunnen dat doen via e-mail voor 1 mei. De criteria en de procedure staan op internet. Eind juni of begin juli neemt het college een besluit over de benoeming.

Meer informatie op de pagina stadsdichter op deze website tilburg.nl.