Kandidaten nomineren voor vrijwilligersprijs

21 juni 2017
Vrijwilliger helpt bij het boodschappen doen

De gemeente stelt zoals elk jaar prijzen beschikbaar voor de vrijwilligers in de stad. Tilburgers kunnen tot 7 september kandidaten voordragen die volgens hen in aanmerking komen.

Een deskundige jury nomineert 3 organisaties en 3 vrijwilligers. De prijsuitreiking is in november.

Wie mee wil doen, kan een speciaal formulier downloaden op vrijwilligerstilburg.nl. De genomineerden worden eind september bekendgemaakt. Daarna kunnen alle inwoners uit Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout hun stem uitbrengen op hun favoriete vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie. De organisatie is in handen van maatschappelijk werk ContourdeTwern.

Jongeren

Om jongeren te stimuleren, is er ook dit jaar een speciale prijs voor deze doelgroep. Voorgedragen vrijwilligers tot 22 jaar komen automatisch in aanmerking. In tegenstelling tot de 2 overige categorieën bepaalt de jury wie de winnaar wordt. Vorig jaar was er voor het eerst een nieuwe opzet om de vrijwilligers uit Tilburg te bedanken. Die aanpak was succesvol. Zo’n 3200 vrijwilligers hebben in 2016 een persoonlijk bedankje verzilverd. De organisatie kan dit niet realiseren zonder hulp van andere organisaties en bedrijven. Daarom worden ook dit jaar sponsors gezocht. De initiatiefnemers willen het aantal presentjes in de webshop vergroten.

Zonder vrijwilligers zouden veel verenigingen en buurthuizen niet kunnen bestaan. En zonder de vrijwillige hulp van familie, vrienden en buren zouden veel mensen met een beperking niet thuis kunnen blijven wonen. Tilburg heeft een verzekering voor vrijwilligers. Als ze schade ondervinden of veroorzaken, is die in bijna alle gevallen gedekt via de polis van de gemeente.

Meer informatie op de website vrijwilligersbedankt.nl.