Kandidaten nomineren voor vrijwilligersprijs

05 juni 2019

De gemeente reikt zoals elk jaar prijzen uit voor de vrijwilligers in de stad. Tilburgers kunnen tot 10 september kandidaten voordragen die volgens hen in aanmerking komen voor de prijs.

Een deskundige jury nomineert drie organisaties en drie vrijwilligers. De prijsuitreiking is 25 oktober. Wie een persoon of organisatie wil nomineren, kan een formulier downloaden op vrijwilligerstilburg.nl. De genomineerden worden 28 september bekendgemaakt. Daarna kunnen alle inwoners uit Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout hun stem uitbrengen op hun favoriete vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie. De organisatie is in handen van ContourdeTwern.

Prijs voor jonge vrijwilliger

Om jongeren te stimuleren, is er dit jaar ook een speciale prijs voor deze doelgroep. Voorgedragen vrijwilligers tot 22 jaar komen automatisch in aanmerking. In tegenstelling tot de twee overige categorieën bepaalt de jury wie de winnaar wordt.

De organisatie kan niet zonder hulp van andere organisaties en bedrijven. Daarom worden ook dit jaar sponsors gezocht. De initiatiefnemers willen het aantal presentjes in de webshop vergroten. Zonder vrijwilligers zouden veel verenigingen en buurthuizen niet kunnen bestaan. En zonder de vrijwillige hulp van familie, vrienden en buren zouden veel mensen met een beperking niet thuis kunnen blijven wonen. Tilburg heeft een verzekering voor vrijwilligers. Als ze schade ondervinden of veroorzaken, is die in bijna alle gevallen gedekt via de polis van de gemeente.