Kandidaten nomineren voor vrijwilligersprijzen

08 september 2020
Vrijwilligers van de Stadstuinderij

(Foto: Angeline Swinkels)

ContourdeTwern en de gemeente reiken zoals elk jaar prijzen uit voor de vrijwilligers in de stad. Tilburgers kunnen tot 23 oktober kandidaten voordragen die volgens hen in aanmerking komen voor de prijs.

Een deskundige jury nomineert 3 organisaties en 3 vrijwilligers. De prijsuitreiking is 7 december, de Nationale Dag van de Vrijwilliger. Wie een persoon of organisatie wil voordragen, kan een formulier downloaden op vrijwilligerstilburg.nl. De genomineerden worden 7 november bekendgemaakt in het Brabants Dagblad. Daarna kunnen alle inwoners uit Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout hun stem uitbrengen op hun favoriete vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van de gemeente Tilburg en ContourdeTwern, in samenwerking met Rabobank Tilburg e.o., Interpolis en het Brabants Dagblad.

Prijs voor jongeren

Om jongeren te stimuleren, is er dit jaar ook weer een speciale prijs voor deze doelgroep. Voorgedragen vrijwilligers tot 22 jaar komen automatisch in aanmerking. In tegenstelling tot de twee overige categorieën bepaalt de jury wie de winnaar wordt. Het Brabants Dagblad meldt op 14 november wie gewonnen heeft.

Bijzonder

Rolph Dols, wethouder zorg en welzijn: “Het blijft bijzonder om te zien hoeveel mensen zich in onze gemeente belangeloos inzetten voor hun medemens en/of de maatschappij. En dat vaak al jarenlang. Zonder al die vrijwilligers zouden veel ouderen vereenzamen, nieuwkomers in ons stad de taal niet leren en sportverenigingen niet kunnen bestaan. In coronatijd zijn de kracht en creativiteit van vrijwilligers extra duidelijk geworden. Niet alleen de Vrijwilligersprijzen maar ook de nominatie van vrijwilligers is een manier om deze mensen te erkennen en te bedanken. We hopen daarom op heel veel mooie voordrachten want er zijn ongelooflijk veel mensen die met hun inzet als vrijwilliger het verschil maken.”