Koningsoordlaan open

20 december 2019
Opening Koningsoordlaan

De nieuwe Koningsoordlaan is 20 december geopend. Wethouder Rolph Dols verrichte vanochtend samen met Vastgoed directeur Stef Jaske van Heijmans de officiële openingshandeling. Daarmee is de Koningsoordlaan na krap een jaar bouwtijd voltooid.

Aan de snelle realisatie van de Koningsoordlaan is een lange periode van voorbereiding vooraf gegaan. Vanuit het dorp was er veel discussie; over het tracé van de weg en spoorwegovergangen Raadhuistraat en De Kraan. Vanwege de nabijheid van het spoor hebben gemeente en Heijmans ook uitvoerig met Prorail  gesproken, zodat het project begin dit jaar kon starten.

Hard gewerkt

Wethouder Dols: "Er is door alle partijen hard gewerkt om de belofte aan het dorp na te komen en de weg eind 2019 open te hebben. Ik ben blij met deze mijlpaal. Met een goede verkeersontsluiting is voor het nieuwe dorpshart een belangrijke mijlpaal bereikt."

De Koningsoordlaan is een belangrijke nieuwe schakel voor de hoofdinfrastructuur van Berkel-Enschot. Het vormt de directe verbinding tussen het nieuwe dorpshart van Berkel-Enschot en de Burgemeester Bechtweg. De weg zal een positief effect hebben op de verkeersafwikkeling van het hele dorp. Ook de overlast van  bouwverkeer van Koningsoord gaat verminderen, omdat het voortaan via de Koningsoordlaan rechtstreeks naar de Burgemeester Bechtweg kan rijden.

Nieuwe winkelcentrum

Ook een andere mijlpaal van het project Koningsoord is bereikt. Gelijktijdig met de opening van de Koningsoordlaan was ook de sleuteloverdracht van het nieuwe winkelcentrum. De winkeliers gaan de komende tijd overhuizen van winkelcentrum Eikenbosch naar het nieuwe winkelcentrum. Een feestelijke opening van het nieuwe winkelcentrum wordt in april 2020 georganiseerd. Meer informatie over de sloop en ontwikkeling van het oude winkelcentrum Eikenbosch volgt begin volgend jaar.