Koninklijke onderscheiding voor Marius de Jong

11 november 2019

De heer M.P.H.C. (Marius) de Jong uit Tilburg kreeg vrijdag 8 november een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Theo Weterings. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Marius de Jong (74), van huis uit advocaat, is sinds 1969 vrijwillig actief als bestuurslid bij de Rechtswinkel Tilburg. Hij is één van de oprichters van wat destijds de eerste rechtswinkel van Nederland was. Hij heeft verschillende functies gehad binnen de rechtswinkel. In de beginjaren was hij coördinator, later werd hij adviseur en daarna bestuurslid. In zijn huidige functie is hij voorzitter van het bestuur. Tot 2010 deed hij dit vrijwilligerswerk naast zijn werk als advocaat bij De Haas en De Jong advocaten en mediators. Ook na zijn pensioen is hij dit vrijwilligerswerk blijven doen.

Naast het werk voor de Rechtswinkel Tilburg is de heer De Jong op verschillende andere terreinen vrijwillig actief. Zo is hij sinds 2009 secretaris van de stichting Het Goede Doel, die maatschappelijke projecten ondersteunt in Malawi, Afrika. Ook is hij sinds 2014 betrokken bij de Tilburgse voedselbank als hoofd cliëntenadministratie. In het verleden was hij 3 jaar lang vrijwillig werkzaam bij de Stichting Quiet 500 en bij de KBO Brabant is hij sinds 2016 betrokken bij de juridische helpdesk, waar hij wekelijks met andere gepensioneerde professionals juridische vragen beantwoordt van senioren. Voor Stichting De Draad heeft hij in 2015 een belangrijke rol gespeeld bij de samenvoeging van het blad SpinT en het blad Oudfit tot het huidige succesvolle blad De Draad.