Koninklijke onderscheiding voor Nel Poulus-Reijnders

12 oktober 2017

Mevrouw P.G. (Nel) Poulus-Reijnders uit Tilburg ontving donderdag 12 oktober een Koninklijke onderscheiding. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Poulus kreeg deze onderscheiding voor haar vele vrijwilligerswerk bij Huize Zonnehof in Tilburg. Locoburgemeester Hans Kokke reikte de onderscheiding uit tijdens het 25-jarig jubileum van mevrouw Poulus als vrijwilliger bij Huize Zonnehof.

Nel Poulus (83) is in 1992 begonnen als medewerker in het team van de bibliotheek bij Huize Zonnehof. Zij hield de uitleenadministratie bij en zorgde voor de wisseling van het boekenbestand. Al ruim 20 jaar is zij actief betrokken bij de productie van het huisblad De Zonnewijzer, waarvan 10 jaar als eindredacteur. Daarnaast heeft zij wekelijks de bingo geleid. Ook organiseert zij de competitie van de kaartclub in Zonnehof. Mevrouw Poulus betrekt niet alleen de bewoners van Zonnehof bij de activiteiten, maar ook de mensen uit de wijk De Reit. Zo enthousiasmeert zij buurt- en huisbewoners om te gaan sporten in het sportcentrum in Zonnehof. Zij speelt hierdoor een belangrijke rol in de samenleving in Huize Zonnehof en in wijk.