Koninklijke onderscheiding voor Peter Lurings

19 april 2019

De heer P.A.J. (Peter) Lurings uit Tilburg kreeg donderdag 18 april 2019 een Koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hij kreeg de onderscheiding vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de Katholieke EHBO-vereniging Petrus Donders. De onderscheiding werd uitgereikt door locoburgemeester Berend de Vries, ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum van de vereniging.

Peter Lurings is ruim 48 jaar vrijwillig actief als algemeen bestuurslid bij de Katholieke EHBO-vereniging Petrus Donders. Als 17-jarige is hij bij deze vereniging begonnen en in de loop der jaren heeft hij zijn kennis en kunde uitgebreid. Naast bestuurslid is de heer Lurings materiaalbeheerder en eerstehulpverlener. Bij vele evenementen en in diverse pretparken kan men altijd rekenen op de inzetbaarheid van de heer Lurings als eerstehulpverlener. In het verleden was hij ook jarenlang betrokken bij EHBO-wedstrijden op regionaal en
landelijk niveau. Hij verzorgde de coördinatie van de wedstrijdploegen. Daarnaast is hij sinds 2014 burgerhulpverlener en controleur AED bij de Stichting AED Tilburg.